60 dkg pecsenye kacsamáj
15+5 dkg vaj
0,5-1 dl tejszín
2 gerezd reszelt fokhagyma
só
bors
kakukkfű
1 narancs reszelt héja
0,5 dl konyak vagy whisky
A megtisztított, nagyobb darabokra vágott csirkemájat néhány perc alatt megsütöm 15 dkg vajban. A sütés vége felé hozzáadom a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Kicsit hűlni hagyom, majd botmixerrel pürésítem, közben fűszerezem. Hozzáadom a konyakot és annyi tejszínt, hogy viszonylag lágy masszát kapjak (a hűtőben visszadermed). Egy zárható üvegbe kanalazom, elegyengetem a tetejét és a maradék 5 dkg vajat megolvasztva ráöntöm, Megvárom, amíg teljesen kihűl, akkor lezárom és a hűtőben tartom. Néhány napig eláll.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. A túrót összekeverjük a tejjel, a tojások sárgájával, sóval, és a liszttel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd összekeve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA combfilét csíkokra vágjuk, összekeverjük a fűszerkeverékkel, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, és az olajon aranysárgára sütjük. A zöldségekből salátát készítünk, és megö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés napraforgó olajon süssük mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tegyük 180 C fokos sütőbe 12 percre. Készítsük elő a z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemell filét csíkokra vágtam, majd kevés olívaolajon elősütöttem. 2. Közben egy lábosban a vékony karikára vágott póréhagymát megfonnyasztottam, majd rádobtam a hámozo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz