menu

Családireceptkönyv.hu

Kacsamáj pástétom


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg pecsenye kacsamáj
15+5 dkg vaj
0,5-1 dl tejszín
2 gerezd reszelt fokhagyma

bors
kakukkfű
1 narancs reszelt héja
0,5 dl konyak vagy whisky

Elkészítés:


A megtisztított, nagyobb darabokra vágott csirkemájat néhány perc alatt megsütöm 15 dkg vajban. A sütés vége felé hozzáadom a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Kicsit hűlni hagyom, majd botmixerrel pürésítem, közben fűszerezem. Hozzáadom a konyakot és annyi tejszínt, hogy viszonylag lágy masszát kapjak (a hűtőben visszadermed). Egy zárható üvegbe kanalazom, elegyengetem a tetejét és a maradék 5 dkg vajat megolvasztva ráöntöm, Megvárom, amíg teljesen kihűl, akkor lezárom és a hűtőben tartom. Néhány napig eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemell túrós bundában
Csirkemell túrós bundában

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. A túrót összekeverjük a tejjel, a tojások sárgájával, sóval, és a liszttel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd összekeve...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
GYROS HÁZIASAN  Joghurtos salátával
GYROS HÁZIASAN Joghurtos salátával

A combfilét csíkokra vágjuk, összekeverjük a fűszerkeverékkel, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, és az olajon aranysárgára sütjük. A zöldségekből salátát készítünk, és megö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ani
Csirkés kínai pirított tészta
Csirkés kínai pirított tészta

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés napraforgó olajon süssük mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tegyük 180 C fokos sütőbe 12 percre. Készítsük elő a z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Csirkemell csíkok Bakonyi módra
Csirkemell - Csirkemell csíkok Bakonyi módra

1. A csirkemell filét csíkokra vágtam, majd kevés olívaolajon elősütöttem. 2. Közben egy lábosban a vékony karikára vágott póréhagymát megfonnyasztottam, majd rádobtam a hámozo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk