Családireceptkönyv.hu

Keksztorta karamelles pudingkrémmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 dkg háztartási keksz
5 dkg kakaós keksz
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál porcukor
8 dkg vaj
0,5 dl tej
1 evőkanál mogyorókrém

A krém:

1 karamell ízű pudingpor
4 dl tej
3 evőkanál cukor

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj

Elkészítés:


A kekszet összetörjük. A cukrot, a kakaóport és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet is. Majd felöntjük a tejjel és felmelegítjük, nem kell főzni, leöntjük vele a kekszet. A masszát jól összedolgozzuk és egy tortaformába nyomkodjuk. A pudingot elkészítjük és a tetejére öntjük, hűtőbe tesszük fél órára, hogy megszilárduljon. Közben megolvasszuk a csokoládét és belekeverjük a vajat. Ha a puding már szilárd, a tetejére öntjük és újabb fél órán át pihentetjük a hűtőben, ezután szeleteljük

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Egyszerű vaníliafagyi
Egyszerű vaníliafagyi

Keverjük össze a hozzávalókat egy edényben, majd az egészet kezdjük el forralni közepes lángon addig, míg a tejszínes krém buborékozni nem kezd. Ezután vegyük le a tűzről, keverges...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Epres - Eperhabos kocka - OK
Epres - Eperhabos kocka - OK

1. A tésztához valókat annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas masszánk legyen. 2. Kinyújtva 20x40 cm-es tepsibe terítjük, villával megszurkáljuk, és nagyon világosra sütj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rózsafánk
Rózsafánk

http://aprosef.hu/rozsafank előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PALACSINTA - HORTOBÁGYI
PALACSINTA - HORTOBÁGYI

Egy mély tálba ütöttem három tojást, egy mokkáskanál sóval és egy késhegynyi szódabikarbónával elkevertem. Ráöntöttem 0,5 l hideg tejet és fokozatosan állandó kevergetés közben ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk