30 dkg háztartási keksz
5 dkg kakaós keksz
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál porcukor
8 dkg vaj
0,5 dl tej
1 evőkanál mogyorókrém
A krém:
1 karamell ízű pudingpor
4 dl tej
3 evőkanál cukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
A kekszet összetörjük. A cukrot, a kakaóport és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet is. Majd felöntjük a tejjel és felmelegítjük, nem kell főzni, leöntjük vele a kekszet. A masszát jól összedolgozzuk és egy tortaformába nyomkodjuk. A pudingot elkészítjük és a tetejére öntjük, hűtőbe tesszük fél órára, hogy megszilárduljon. Közben megolvasszuk a csokoládét és belekeverjük a vajat. Ha a puding már szilárd, a tetejére öntjük és újabb fél órán át pihentetjük a hűtőben, ezután szeleteljük
1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a tojássárgájával. Nem szabad több lisztet tenni bele! 2. Kb. 30 db diónyi gömböt formálunk belőle, és kb. 1-1,5 órára hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz45 dkg lisztet 1 csomag margarinnal 1 citrom héjával 2 dkg élesztővel 4 tojás sárgájával összegyúrunk. 5 részre osztjuk és kés-vékonyra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral, a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Elosztjuk 4 egyenlő részre. Az egyiket kinyújtjuk és egy 30*40 cm-es tepsibe fektetjük, amit előtte kikentünk vajjal és kiliszteztünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A tejet a tojásokkal habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a zablisztet, a korpát, a szódabikarbónát, sót, csomómentesre keverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű