Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Az IGAZI LÁNGOS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


11 db mini lángoshoz:

(kb 13-15 cm átmérőjűhöz)



3 dl langyos kézmeleg víz

2 teáskanál cukor

20 g friss élesztő

1 ek só

1/2 kg liszt (mi most tönköly fehéret használtunk otthon)

1 dl olaj

sütéshez bő, tűzforró olaj

Elkészítés:


. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük

a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk.

2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt.

3. Ha felolvadt az élesztő hozzáadjuk a sót.

Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel.


4. Hozzáadjuk a lisztet és laza tésztát keverünk ki belőle,

amit 20 percre letakarunk és kelni hagyunk.

5. 20 perc után a tésztánkat körbe locsoljuk olajjal és a

tészta alá toljuk, így könnyen tudjuk a tésztánkat felfele tolni.

Erre azért van szükség, hogy kinyomjuk a tésztából

a sok levegőt, ezáltal könnyebb lesz a tésztánk

és nem fog úgy ragadni.


6. Újra letakarjuk és kb. 5 percre megint kelni hagyjuk.

7. Utána tetszőleges méretű gömböcöket tépünk le a tésztából,

olajozott tálcára tesszük őket és 5-10 percig állni hagyjuk.


8. Nagyon fontos a sütésnél, hogy tényleg TŰZforró bő

olajban süssük.

Általában az első darab mindig selejt (mint a
palacsintánál:)), hisz ő a tesztalany.


9. A gömböcöket az olajos ujjbegyeinkkel kell kinyújtani,

lehetőleg kör alakúra -úgy, hogy ne szakadjon el-

és a forró olajba helyezni.


10. Hipp-hopp megdagad a lángosunk, ha a megfelelő

forróságú olajba ér.

Ha nem elég forró az olaj, akkor lapos marad.


11. 2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát,

majd lecsepegtetjük.


Millió ízzel lehet variálni, nekem mégis a kedvencem

a fokhagymás-sajtos-tejfölös.

lángos, piacos, igazi, eredeti, recept, képek, elkészítés,

Ugye emlékeztek a fokhagymás-olajos cuccra,

amit rákenhettetek a bodegáknál a friss,

meleg puha lángosra?


Fokhagymás olaj

Hozzávalók:

5 gerezd fokhagyma

1 dl olaj



1 dl langyos víz


1. A fokhagymákat fokhagymanyomóval összezúzzuk,

majd összekeverjük az olajjal, a sóval és a vízzel.

2. Hűtőben állni hagyjuk egy fél órát, hogy összeérjenek az ízek.


(Aki szereti a lángost, annak kötelező elkészíteni,
hisz nem nagy ördöngösség.)

Aki előbb szeretné megkóstolni, az megteheti a Lehel csarnokban, hisz családunk egy része még nap mint nap
ott eteti a népet a tökéletes lángossal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Édes krumpli,cukkinis mártogatós
Édes krumpli,cukkinis mártogatós

Édes krumplit meg,pucolom,mártogatásra vágom.2 tk. olivaolajjal meglocsolom,1 tk rozmaringgal,1 kk sóval,1 kk borssal összekeverem. Sütőpapírra kiteszem sorba őket,220 fok,25 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Krumplis tonhalkrokett
Krumplis tonhalkrokett

A tonhalat lecsepegtetjük, villával áttörjük. Összedolgozzuk a krumplipürével, a fűszerekkel, a tojással, a citromlével, a majonézzel, és 2 evőkanál zsemlemorzsával. A masszából vi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Szilvásgombóc GM
Szilvásgombóc GM

13 gombóc 5 percig kell főzni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lepcsák
Lepcsák

A krumplit nagy lyukú sajtreszelővel lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a fokhagymát (összetörve) és a fűszereket (ízlés szerint), és összedolgozzuk. Ezután belerakjuk a lisztet, és...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk