menu

Családireceptkönyv.hu

Az IGAZI LÁNGOS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


11 db mini lángoshoz:

(kb 13-15 cm átmérőjűhöz)



3 dl langyos kézmeleg víz

2 teáskanál cukor

20 g friss élesztő

1 ek só

1/2 kg liszt (mi most tönköly fehéret használtunk otthon)

1 dl olaj

sütéshez bő, tűzforró olaj

Elkészítés:


. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük

a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk.

2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt.

3. Ha felolvadt az élesztő hozzáadjuk a sót.

Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel.


4. Hozzáadjuk a lisztet és laza tésztát keverünk ki belőle,

amit 20 percre letakarunk és kelni hagyunk.

5. 20 perc után a tésztánkat körbe locsoljuk olajjal és a

tészta alá toljuk, így könnyen tudjuk a tésztánkat felfele tolni.

Erre azért van szükség, hogy kinyomjuk a tésztából

a sok levegőt, ezáltal könnyebb lesz a tésztánk

és nem fog úgy ragadni.


6. Újra letakarjuk és kb. 5 percre megint kelni hagyjuk.

7. Utána tetszőleges méretű gömböcöket tépünk le a tésztából,

olajozott tálcára tesszük őket és 5-10 percig állni hagyjuk.


8. Nagyon fontos a sütésnél, hogy tényleg TŰZforró bő

olajban süssük.

Általában az első darab mindig selejt (mint a
palacsintánál:)), hisz ő a tesztalany.


9. A gömböcöket az olajos ujjbegyeinkkel kell kinyújtani,

lehetőleg kör alakúra -úgy, hogy ne szakadjon el-

és a forró olajba helyezni.


10. Hipp-hopp megdagad a lángosunk, ha a megfelelő

forróságú olajba ér.

Ha nem elég forró az olaj, akkor lapos marad.


11. 2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát,

majd lecsepegtetjük.


Millió ízzel lehet variálni, nekem mégis a kedvencem

a fokhagymás-sajtos-tejfölös.

lángos, piacos, igazi, eredeti, recept, képek, elkészítés,

Ugye emlékeztek a fokhagymás-olajos cuccra,

amit rákenhettetek a bodegáknál a friss,

meleg puha lángosra?


Fokhagymás olaj

Hozzávalók:

5 gerezd fokhagyma

1 dl olaj



1 dl langyos víz


1. A fokhagymákat fokhagymanyomóval összezúzzuk,

majd összekeverjük az olajjal, a sóval és a vízzel.

2. Hűtőben állni hagyjuk egy fél órát, hogy összeérjenek az ízek.


(Aki szereti a lángost, annak kötelező elkészíteni,
hisz nem nagy ördöngösség.)

Aki előbb szeretné megkóstolni, az megteheti a Lehel csarnokban, hisz családunk egy része még nap mint nap
ott eteti a népet a tökéletes lángossal.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.mindenegybenblog.hu/retro/az-igazi-langos-1957-ota-in-memoriam#.VPdGyGn1qik.facebook

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Fűszeres sajtkrémmel töltött rántott gomba
Fűszeres sajtkrémmel töltött rántott gomba

A portobello gombákat megtisztítjuk, a tönkjüket kitörjük. A petrezselymet, a snidlinget és a gombaszárat felaprítjuk. A krémsajtot sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a zöldfűszereket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsó
Cukorbeteg receptek
Cukorbeteg receptek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegeta   Boros Vali
Vegeta Boros Vali

mind mehet az aszalóba... nagyon kopogósra ki kell szárítani.....ha minden kiszáradt akkor porrá kell őrölni... teszek hozzá 2-3 evőkanál sót amit ugyanúgy porrá őröltem ... szokta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lángos ahogy én csinálom
Lángos ahogy én csinálom

A lisztet a sóval elkeverem, majd a langyos vízbe belerakom a cukrot és az élesztőt és elkeverem és hozzáöntöm a liszthez. Jól kidolgozom, majd az olajat és kefírt is apránként hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk