A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-)
Hozzávalók 20 nagyobb vagy 40-50 kisebb stanglihoz:
– 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
– 20 dkg vaj
– egy kocka élesztő (5 dkg)
– 2 tojás
– 2 teáskanál só
– szűk bögre 20%-os tejföl (megfelel egy kis dobozos, 2 dl-es tejfölnek)
A töltelékhez:
– 5 dkg olvasztott vaj (negyed kockányi)
– 1 tojás sárgája + egy mokkáskanál tej
– 25 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
1. A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
2. Meleg helyen, letakarva 40 percig kelni hagyjuk, majd lisztezett felületen egy centi vastagra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a sajt felével.
3. Ezután a tészta egyharmadát behajtjuk a kétharmadáig, majd a kimaradt egyharmadot is behajtjuk.
4. Ezután hajtsuk félbe az egész tésztát, majd nyújtsuk két centi vastagra, a tetejét kenjük meg a tojással, majd szórjuk meg a maradék sajttal.
6. Vágjuk ízlés szerinti nagyságú rudakra, sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent sütőlemezekre, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, süssük aranyszínűre.
http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2015/10/30/klasszikus-reteges-sajtos-stangli-bogresen-is/
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztottam ,duplájára kelesztettem ( kb 1 óra ) Formáztam ,karcsú bagetteket, majd 30 perces kelesztés utána tetejét megkentem tojással és megszórtam...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesKimérjük a lisztet, és a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütő gépbe rakjuk. (Én mindig a lisztet teszem alulra, rá az élesztőt, cukrot, sót, margarint és végül a vizet.) Elindít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészülhet simán vagy olajbogyóval, zöldfűszerekkel, de aszalt paradicsommal, füstölt, szárított sonkadarabokkal is. Most szárazélesztőt használtam. A tésztának lágynak, enyhén nedv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a hozzávalókat, majd kinyújtjuk kiszaggatjuk és forró olajba kisütjük. Majd baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű