Családireceptkönyv.hu

Sajtos szendvics bagett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

75 dkg liszt
1 közepes főtt krumpli
2 teáskanál só
0,5 dl olaj
2 dl víz
3 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg trappista, vagy cheddar sajt durvára reszelve

Elkészítés:


A burgonyát megpucolva apróra vágom, és annyi vízben, amennyi ellepi puhára főzöm. A levétől leszűrve pépesítem, hagyom hűlni. Közben elkészítem a lisztet, alaposan átszitálom, ezáltal is levegő kerül bele, szebbre kel a tészta.
Tehát átszitálom a lisztet, az élesztőt a langyos tejben felfuttatom kicsi cukrot szórhatunk bele, hamarabb megindul, de készíthetjük kovásszal is, kb 25-30 dkg kell hozzá. Hozzáadok a kihűlt krumplifőzővízből kb 2 dl-t, valamint az olajat, sót. Szükség szerint vizet adhatunk még hozzá, hogy a szokásos kenyértészta keménységénél picit lágyabb formázhatóbb legyen. Alaposan megdagasztom.
Egy óra alatt duplájára kelesztem, majd kicipózom.






12 egyenlő részre osztom, és kis gombócokat formázok belőlük. Hagyom 10-15 percig ismét hűlni, majd, elnyújtom hosszúkásra, félbehajtom, feltekerem.
Én ilyenkor még sodrom, hogy hosszúkásak legyenek, majd papírral bélelt tepsibe teszem ismét kelni. Egy óra alatt szépen megemelkednek. Ekkor vizes kézzel vagy ecsettel átkenem, és sajtot teszek a tetejére, és 200 fokosra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm. Hagyom kihűlni.

Jó étvágyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Leveles tészta
Leveles tészta

http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=30307987

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
HÁZI KIFLI
HÁZI KIFLI

http://lifeadvice.blog.hu/2015/11/09/hazi_kifli_464

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Teljes kiőrlésű (gyúrós) palacsinta
Teljes kiőrlésű (gyúrós) palacsinta

1. Összekeverjük a vizet a liszttel, az olvasztott kókuszzsírral. 2. Egy másik tálban felverjük a tojásokat a sóval 3. Összekeverjük a két tál tartalmát. 4. Felforrósítunk egy s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk