Családireceptkönyv.hu

Sajtos szendvics bagett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

75 dkg liszt
1 közepes főtt krumpli
2 teáskanál só
0,5 dl olaj
2 dl víz
3 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg trappista, vagy cheddar sajt durvára reszelve

Elkészítés:


A burgonyát megpucolva apróra vágom, és annyi vízben, amennyi ellepi puhára főzöm. A levétől leszűrve pépesítem, hagyom hűlni. Közben elkészítem a lisztet, alaposan átszitálom, ezáltal is levegő kerül bele, szebbre kel a tészta.
Tehát átszitálom a lisztet, az élesztőt a langyos tejben felfuttatom kicsi cukrot szórhatunk bele, hamarabb megindul, de készíthetjük kovásszal is, kb 25-30 dkg kell hozzá. Hozzáadok a kihűlt krumplifőzővízből kb 2 dl-t, valamint az olajat, sót. Szükség szerint vizet adhatunk még hozzá, hogy a szokásos kenyértészta keménységénél picit lágyabb formázhatóbb legyen. Alaposan megdagasztom.
Egy óra alatt duplájára kelesztem, majd kicipózom.






12 egyenlő részre osztom, és kis gombócokat formázok belőlük. Hagyom 10-15 percig ismét hűlni, majd, elnyújtom hosszúkásra, félbehajtom, feltekerem.
Én ilyenkor még sodrom, hogy hosszúkásak legyenek, majd papírral bélelt tepsibe teszem ismét kelni. Egy óra alatt szépen megemelkednek. Ekkor vizes kézzel vagy ecsettel átkenem, és sajtot teszek a tetejére, és 200 fokosra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm. Hagyom kihűlni.

Jó étvágyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Puha tortilla
Puha tortilla

A száraz hozzávalókat vegyítsük el. A forralt vízben oldjuk fel a zsíradékot, adjuk hozzá a citromlevet és öntsük lassan a liszthez, közben kevergessük. Gyorsan megduzzad az eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Adai pékkifli
Adai pékkifli

Az élesztőt langyos tejben pici cukorral és egy egész tojással elkeverjük. Ezután rászitáljuk a lisztet, és kicsit összedolgozzuk. Beletesszük a tejfölt és a zsírt, majd kis szünet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Blundel tészta
Blundel tészta

50 dkg vajból, 20 dkg liszttel vajalapot gyúrunk. ( A lisztet az 1kg-ból vegyük el!!!) Éppencsak egyneművé dolgozzuk,kb 20 %-át a dagasztóba tesszük, a többit folliába csomagoljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Réteges turós pogácsa
Réteges turós pogácsa

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, maradék tejjel, tojással, olajjal tésztát dagasztunk. A tésztát leta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk