90 dkg liszt BL 55,5-6 dl tej,2 kis kanál só,3 evő kanál cukor,4 dkg élesztő,3 dkg olaj,1 tojás nagyságú zsir,1 tojássárgája.Kelt tésztát készitek,duplájára kelesztem.Ha meg kelt két részre osztom.Az egyik gombócot 15 perces pihentetés után ki sodrom,12 négyzet alakú részre osztom,tehát fel vágom,lekvárt a közepébe,feltekerem,tepsire rakom,kelesztem,20-30 percet,olajjal,meg locsolom,és 190 fokos sütőben készre sütöm.
Az élesztő felfuttatásához meglangyosítjuk a tejet (ügyeljünk arra, hogy ne forrósítsuk fel!), belemorzsoljuk az élesztőt és a kristálycukrot. Elkeverjük, majd félretesszük 5 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a sikért és a sót is. A közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos, tejszínes vizet. Hagyjuk felfutni az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőt, a sót és a felaprított rozmaringot, majd beledolgozzuk az olajat 1,6 dl langyos vízzel együtt. 2. Kiolajozunk egy tep...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tálba bele teszek . 20 dkg lisztet, rámorzsolom az élesztőt s langyos vízzel szétt keverem /kovász/, közben a megpucolt krumplit felteszem főzni sós vízbe. Várok 2-3 órát s a kov...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű