90 dkg liszt BL 55,5-6 dl tej,2 kis kanál só,3 evő kanál cukor,4 dkg élesztő,3 dkg olaj,1 tojás nagyságú zsir,1 tojássárgája.Kelt tésztát készitek,duplájára kelesztem.Ha meg kelt két részre osztom.Az egyik gombócot 15 perces pihentetés után ki sodrom,12 négyzet alakú részre osztom,tehát fel vágom,lekvárt a közepébe,feltekerem,tepsire rakom,kelesztem,20-30 percet,olajjal,meg locsolom,és 190 fokos sütőben készre sütöm.
A tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk majd kétszeresére kelesztjük.Miután megkelt lisztezett deszkára borítjuk,és egyenlő 27 részre osztjuk.20 részből formáljunk 35 cm hosszú kígyó...
Elkészítési idő:A kovászhoz (60 dkg lisztre számítva) 2,5 dkg friss élesztőt belemorzsolunk egy fél literes edénybe, összekeverjük 1,5 dl langyos vízzel, 1 kávéskanál cukorral és 2 evőkanál teljes...
Elkészítési idő:A burgonyákat apró kockára vágva sós vízben megfőzöm, majd a vizébe összetöröm.Majd ha ki hült a liszthez adom, beleteszem a zsírt, sót, élesztőt és jól összedolgozom, ha kemény le...
Elkészítési idő: