menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű bagett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



40 dkg kenyérliszt (a jó minőségű finom is megteszi)
2 dl langyos víz
0,5 dl tej
1 púpos tk. só
2 ek. olaj
2 ek. burg.pehely (elhagyható)
2 dkg friss élesztő

Elkészítés:


Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. Bedagasztjuk a tésztát, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, majd három, egyforma darabba vágjuk. Megformázzuk a bagetteket, és a bagettsütő tepsibe (vagy sütőlemezre) helyezzük őket.
Letakarjuk, majd kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük (én a melegedő sütő tetejére tettem a tepsit). A sütőt 200 fokra állítjuk.
A megkelt tésztán egy éles pengével bevágásokat ejtünk, majd vízzel alaposan lepermetezzük (ha van, akkor egy nagy, XXL méretű sütőzacskóba is belehúzhatjuk).
Kb. 25 -30 perc alatt ropogósra sütjük. Amint kivesszük a sütőből kevés vízzel lepermetezzük, hogy a héja szép fényes legyen.

Egyszerű bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
Kapusníky (kapusňíki)
Kapusníky (kapusňíki)

Hlávkovú kapustu nadrobno nastrúhame (kedysi pokrájali) a dusíme do mäkka na masti. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a necháme vychladnúť. V slanej vode uvarené zemiaky pretlač...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Almarózsa
Almarózsa

A tésztát vékony téglalappá kinyújtjuk, majd éles késsel, kétujjnyi csíkokra felvágjuk, a hosszanti oldalánál. Az almát megmossuk, szárazra töröljük, majd a magházát kivágjuk. Nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Császárzsemle,a tökélyre fejlesztett zsemle
Császárzsemle,a tökélyre fejlesztett zsemle

A kenyérsütő gépbe egymás után rakjuk: - langyos víz - tej - cukor - élesztő - vaj - liszt - só - C vit. tabl Elindítjuk: Normál fokozat- 3 óra 10 percig dagaszt -pár per...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kukoricás fehér kenyér (Fahej, nosalty)
Kukoricás fehér kenyér (Fahej, nosalty)

A langyos tejben feloldjuk a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni. A liszteket összekeverjük a sóval, a felfutott élesztővel, az olvasztott vajjal és annyi langyos vízz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk