Családireceptkönyv.hu

Egyszerű bagett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



40 dkg kenyérliszt (a jó minőségű finom is megteszi)
2 dl langyos víz
0,5 dl tej
1 púpos tk. só
2 ek. olaj
2 ek. burg.pehely (elhagyható)
2 dkg friss élesztő

Elkészítés:


Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. Bedagasztjuk a tésztát, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, majd három, egyforma darabba vágjuk. Megformázzuk a bagetteket, és a bagettsütő tepsibe (vagy sütőlemezre) helyezzük őket.
Letakarjuk, majd kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük (én a melegedő sütő tetejére tettem a tepsit). A sütőt 200 fokra állítjuk.
A megkelt tésztán egy éles pengével bevágásokat ejtünk, majd vízzel alaposan lepermetezzük (ha van, akkor egy nagy, XXL méretű sütőzacskóba is belehúzhatjuk).
Kb. 25 -30 perc alatt ropogósra sütjük. Amint kivesszük a sütőből kevés vízzel lepermetezzük, hogy a héja szép fényes legyen.

Egyszerű bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Brigi
Baconos stangli
Baconos stangli

Langyos vízbe tesszük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk az olajat, a tojássárgáját, sót és j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Vajas kifli
Vajas kifli

Kenyérsütőgép üstjébe tesszük a vaj kivételével minden hozzávalót. Hagyjuk, hogy összedolgozza a tésztát, csak ezután adjuk hozzá a puha vajat kis adagokban. Szép hólyagos tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Khachapuri
Khachapuri

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsemle
Zsemle

A tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítottam, majd olajos kézzel gombócokká formáztam (én ezután megszórtam a tetejüket kevés rizsliszttel). 50 fokos sütőben 30 percet ke...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk