1 kg liszt, 2 dl langyos viz ebbe 1 evőkenál cukor és az élesztőt felfuttatjuk benne, a lisztet sózzuk, én 1 evőkanállal tettem bele, 1 nagy evőkanál zsír ezt összedolgozzuk ha még nem az igazi plusz lehet hozzá adni még langyos vizet én kb még 2 decit adtam hozzá, 5 percig dagasztottam és 1 ora alatt triplájára kelt, bevagdostam lekentem tojással és 1 óra alatt megsütöttem
A tojások fehérjéhez adjuk hozzá a sót, és verjük kemény habbá. Ezután adjuk hozzá a vizet, és a szódabikarbónát. A magokat őröljük meg, hogy lisztszerű állaguk legyen, majd adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból egy rugalmas kelt tésztát készítünk. 2. Dagasztjuk. 3. Utána lisztezett munkafelületen lazán átgyúrom, és nyolc részre osztom. 4. Négyzetre nyújtom a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg liszt, 1 evőkanál 10%-os ecet, 2 közepes tojás sárgája, pici só, 1,5 dl langyos víz. Tésztát jól össze dolgozni. Nyújtani, az első 1/3-ad zsíros lisztet rá kell kenni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA teljes kiőrlésű zsemle elkészítéséhez vízben elkeverjük az élesztőt, és hagyjuk 5 percig állni, hogy kissé felfusson. A teljes kiőrlésű és a zablisztet, a búzasikért, a sót és az...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű