5 tojás
4 ek zabkorpa
2 ek útifű maghéj
4 ek lenmagliszt vagy pehely
1/2 cs sütőpor
1 kk só
Minden összekutyultam és egy sütőpapírral bélelt jénaiban kb 40 percig sütöttem 185 fokon.
Az élesztőt elkeverjük a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk. Ha nagyon ragacsos, akkor pici lisztet, ha nagyon száraz, akkor pici tejj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet langyosra melegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfut cukor nélkül is, de aki nem hiszi el, az nyugodtan rakjon bele egy kiskanál cukrot. Lefedjük és várunk pár pe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 2,5 dl tej 1 teáskanál cukor 1 teáskanál só 1 dl olaj 20 dkg sajt 2 tojás (a kenéshez
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a vizet, mindezt jól elkeverem (inkább lágy ragadós, mintsem gyúrható tésztát kapunk), majd 12 órát pihenni hagyjuk (én este össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű