menu

Családireceptkönyv.hu

Vaslábasban sült gluténmentes cipó


Írta:

Elk. idő: 1h35p
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 75-80 dkg-os cipóhoz:

35 dkg Nutri Free mix per Pane + kevés a szóráshoz

5 dkg tápiókakeményítő

1 púpozott teáskanál útifűmaghéj-őrlemény

2 dl víz

2 dl langyos kefir

1 evőkanál burgonyapehely

2 evőkanál olaj

1 csipet cukor

2 kávéskanál só

1,5 dkg friss élesztő

a tetejére:

len-, szezám-, napraforgómag

Elkészítés:


Az útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól kidagasztjuk. Végül kézzel óvatosan átgyúrjuk, és gömbölyűre formázzuk. Kerek tálba konyharuhát terítünk, a lisztkeverékkel vékonyan megszórjuk, és fejjel lefelé beletesszük a tésztát. Konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük.

Közben a sütőt a vaslábassal együtt 230 fokra előmelegítjük. A megkelt tésztát sütőpapírra fordítjuk, a papír sarkait összefogva a forró vaslábasba emeljük. A tetejét pengével bevágjuk, vízzel lespricceljük, a magkeverékkel megszórjuk. Fedő alatt 35 perc alatt megsütjük

Vaslábasban sült gluténmentes cipó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bukta
Bukta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Régimódi kakaós csiga (bögrésen is)
Régimódi kakaós csiga (bögrésen is)

1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gép üstjébe vagy a robotgép táljába tesszük tesszük (az olvasztott vaj utoljára kerüljön bele, de már ne legyen forró!), dagasztó programon eli...

Elkészítési idő: kb. 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Kenyér teljes kiőrlésű
Kenyér teljes kiőrlésű

Először is 170 fokra előmelegítjük a sütőt,fontos,hogy ez legyen az első lépés!!! Ezután 45 dkg teljeskiörlésű lisztet,egy marék zabpehellyel,egy csipet sóval,1 teáskanál szódabika...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekváros bukta ll.
Lekváros bukta ll.

50 dkg liszt, 2,5 - 3 dl langyos tej, 1 tk cukor, 4 dkg élesztő, 3 ek olaj, csipet só, 2 ek porcukor, 1 tojássárgája. A langyos tejben elkeverem a cukrot, majd felfuttatom az élesz...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk