Családireceptkönyv.hu

Megcsinálni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Keverj ki palacsintatésztát (ne cukrozd meg)

12 szelet közepén vágott bacon

Elkészítés:


A szalonnát süsd meg, majd tedd félre, lehetőleg ne edd meg őket, ez fontos.

Keverd össze a tésztát újra, mert szeret leülepedni az aljára a liszt.

Öntsd egy összenyomható flakonba, amin elég nagy lyuk van ahhoz, hogy a tésztát önteni tudd majd.

(Én üres ketchup üveget szoktam használni erre a célra, mert az amúgy elég magas, vékony és még piros is, szóval teljesen megfelelő. )

Jól forrósítsd fel a palacsintasütőt, majd spricceld a tésztát hosszú, ovális alakban a palacsintasütőbe. Egy kicsit hosszabb és szélesebb csíkban, majd a szalonnát tedd rá a közepébe.

Enyhén nyomd meg szalonnát a tésztába., majd újabb tészta következik, sorban.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
megfázásra , köhögésre
megfázásra , köhögésre

Vágjuk le a retek tetejét, majd egy kiskanállal kaparjuk ki a retek belsejét, majd az üregbe kanalazzunk 2-3 evőkanál mézet. Nem kell túl sok mézet rakni, mert a retek levet fog en...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

1 dl langyos tejben feloldjuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgájával, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy lágy, de ne híg tésztát kapju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Zöldségbundás csibefalat
Zöldségbundás csibefalat

A megtisztított húst kisujjnyi csíkokra vágjuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. A megtisztított sárgarépát és krumplit sajtreszelőn lereszeljük, elkeverjük a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lusta lángos recept
Lusta lángos recept

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk