Keverj ki palacsintatésztát (ne cukrozd meg)
12 szelet közepén vágott bacon
A szalonnát süsd meg, majd tedd félre, lehetőleg ne edd meg őket, ez fontos.
Keverd össze a tésztát újra, mert szeret leülepedni az aljára a liszt.
Öntsd egy összenyomható flakonba, amin elég nagy lyuk van ahhoz, hogy a tésztát önteni tudd majd.
(Én üres ketchup üveget szoktam használni erre a célra, mert az amúgy elég magas, vékony és még piros is, szóval teljesen megfelelő. )
Jól forrósítsd fel a palacsintasütőt, majd spricceld a tésztát hosszú, ovális alakban a palacsintasütőbe. Egy kicsit hosszabb és szélesebb csíkban, majd a szalonnát tedd rá a közepébe.
Enyhén nyomd meg szalonnát a tésztába., majd újabb tészta következik, sorban.
A zöldségeket megpucolom Az összes hozzávalót összeturmixolom. A frissen felhasznált mennyiséget nem főzöm fel, hanem nyersen teszem a tésztára. Ha kicsit sürűbbre ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMély lábasba öntjük a vizet, és a citromlével együtt felforraljuk. Közben a tojásfehérjét a sóval lazán felverjük, kb. annyira, mint a tojásrántottánál szoktuk. Amikor a víz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, feldaraboljuk tetszésünk szerint. A hagymákat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és karikákra szedjük. A karajszeleteket egy kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű