70 dkg liszt, 2 dl olaj, 1 EK só, 5 dkg élesztő pici cukorral megfuttatva kevés tejbe, 3 egész tojás felverve, 2 dl tejföl, meg annyi tej, hogy lágy kelt tésztát kapjunk
Megkelesztés után a megkelt tésztát, egyenletesen elosztjuk 8 felé, majd a részeket egyesével kerekre kb. 3 - 4mm vastagra elnyújtjuk, és megkenjük 25 dkg ráma, só, kis tejföl keverékével, és 6 vagy 8 felé vágjuk háromszög alakúra. Felsodorjuk kifli formájúra, tetejét felvert tojással megkenjük, zsírozott tepsibe rakjuk. Kevés pihentetés után előmelegített sütőben sütjük.
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a felfuto...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat osszekeverjuk, jól kidolgozzuk. Fél órát pihentetjuk a tésztát, vigyázva, hogy meg ne fázzon! Majd 3 részre osztjuk, elsodorjuk téglalap alakúra, amelyet megkenjuk t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a liszteket keverjük össze jó alaposan, adjuk hozzá a búzasikért és az élesztőport. Középen csináljunk egy kis mélyedést, tegyük bele az olivaolajat és kezdjük el önteni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, melybe beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, végül az olvasztott vajat és pár p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű