Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tekert pizza, avagy stromboli(finom lehet)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg sima liszt
1 cs. instant élesztő
4-5 dl víz vagy savó (én savót használtam)
egy teáskanál cukor
2 teáskanál só
4 evőkanál olívaolaj

Töltelék hozzávalók:

1-2 evőkanál olívaolaj
30-40 dkg sajt vegyesen mozzarella, és más valamilyen karakteresebb sajt.
30 dkg sonka, vagy füstölt főtt tarja,
fokhagyma
oregánó
bazsalikom
2-3 dkg parmezán sajt
1 tojás

Kenjük át olajjal, és tegyük rá a tölteléket.

Elkészítés:


Az élesztőt kb 1 dl langyos savóban vagy vízben, amihez egy teáskanál cukrot adtunk feloldjuk, és hagyjuk felfutni.
A lisztet átszitáljuk egy tálba, én ilyenkor a sót is hozzá szoktam keverni, bár sokan mondják, hogy az élesztőt visszafogja, és csak később kellene hozzátenni, de leginkább elfelejtem olyankor, és azért teszem már az elején hozzá, nem szokott semmi gond lenni a tésztámmal. Majd egy lyukat készítünk a közepébe. Ide öntjük a felhabosodott élesztőt, és az olajat, azután annyi savót vagy vizet adunk hozzá, hogy rugalmas, mégis formáját tartó tésztát kapjunk. Dagasszuk 15-20 percig, majd lefedve kelesszük a duplájára.
Ekkor alaposan gyúrjuk át, és további egy órát pihentessük.
Ekkorra ismét a duplájára kel, vágjuk ketté, és nyújtsuk mind a kettőt téglalap alakúra.A tészta kb. fél cm vastagságú legyen.
A sajt kerül alulra, majd a sonka, és ismét sajt, amit megszórunk bazsalikommal, oregánóval, és a nagyon apróra reszelt fokhagymával.
A tésztát igyekezzünk szorosan feltekerni, majd kenjük meg felvert tojással, hintsük meg oregánóval, bazsalikommal, és reszelt parmezánnal.
25-30 perc alatt süssük arany barnára.
Sütés után legalább 5 percig hagyjuk hűlni, majd szeleteljük fel.


Paradicsommártással tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Kakaós csiga
Kakaós csiga

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntünk 3 dl tejet, elkeverjük. 1 dl tejet meglangyosítunk, 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk a bele morzsolt élesztőt. A liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Réteges sajtos kifli
Réteges sajtos kifli

A lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a v...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
354. Sörkifli lassú módra
354. Sörkifli lassú módra

Élesztőt futtatni. A többivel összekeverni, dagasztani. 30 perc kelés. 4 fele osztani, 30 cm kerekre nyújtani, 8 fele vágni. Megkenni olvasztott margarinnal, tölteni, feltekerni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Töki pompos házilag
Töki pompos házilag

Elsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. Ha már puha a krumpli és kezelhető hőmérsé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk