menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött pulykamell


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg pulykamell filé
2 db főtt tojás
1 db tojás
20dkg füstölt hús
1 db vörös hagyma 2 dl fehér bor
5 dkg vaj
2 dl tejszín
kevés liszt
só ízlés szerint
petrezselyem zöld
2 e.k.mustár

Elkészítés:


A pulykamell filét csigavonalban fel vágjuk,hogy egy szép lapot kapjunk.A t töltelékbe valót nagyon apróra fel vagdaljuk és a vajjal jól össze dolgozzuk.A pulyka mellet megtöltjük majd fel tekerjük.Össze tűzzük,a maradék vajjal és a sóval a külsejét bedörzsöljük majd fóliába tesszük.Egy kevés fehér borral meg locsoljuk,és a fóliát lehajtjuk.1,5órán át lassú tűzön pároljuk,majd egy tűz álló tálba helyezzük a húst.A fóliában maradt levet mustárral és a maradék borral össze keverjük tejszínnel bővítjük..A húst ezzel az öntettel leöntjük és vissza tesszük a sütőbe,és addig sütjük amíg a sült szép piros nem lesz,közben a saját levével locsolgatjuk.Ha kész fel szeleteljük és krumpli pürével tálaljuk.

Töltött pulykamell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
KUKORICAPELYHES FŰSZERES CSIRKEMELL
KUKORICAPELYHES FŰSZERES CSIRKEMELL

A pác összetevőit egy tálban jól összekeverjük, és az enyhén sózott, borsozott csirkemell szeleteket beleforgatjuk. 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.. A kuk...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szezámos szójaszószos csirkemell
Szezámos szójaszószos csirkemell

Először készítsd el a pácot: keverd össze a fokhagymaport, a paprikát, a vegetát és az olajat. A csirkemellet vágd csíkokra, és forgasd bele a pácba. Hagyd pácolódni, közben tedd f...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csípős csirkeszárnyak
Csípős csirkeszárnyak

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a combokat a szárnyról levágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tepsibe, egymás mellé fektetjük a combokat és a szárnyakat. Meglocsoljuk a ch...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Csirkés burgonyás mámor
Csirkemell - Csirkés burgonyás mámor

1. A hagymát megtisztítjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst és pár percig pirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel, hogy ne égjen oda. 2. A parad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk