1/2 kiló darált csirkemell (minél pépesebb legyen!)
2 tojásfehérje
2 dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál liszt
só, fekete bors
Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük az egészet alufóliába. Lezárjuk, mint a cukorkákat a két végén megtekerve. Spárgával 3 – 4 helyen átkötjük. Forrásban lévő vízben főzzük 35 – 40 percet. Kivesszük a vízből. 1 órát hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt, hűtőbe tesszük. Hűtés után jól szeletelhető.
Javaslat: Ha vékonyka "kolbászokat formálunk, az olyan lesz, mit a virsli.
Kuracie prsia nakrajam na plátky ,osolím , okorením a posypem grilovacím korením. Prudko na oleji opečiem . Poukladám na pekáč . Na prsička dám plátok šunky na šunku broskynu môž...
Elkészítési idő:Am luat un pui refrigerat (merge si congelat ) din comert , l-am spalat bine ,l-am condimentat cu 2 ling ulei ,sare ,piper ,boia dulce, usturoi praf jumatate de lamaie stoarsa (in...
Elkészítési idő:Szóval ha karajunk van, ha csirkemellünk, lényeg hogy a húst rostjaira merőlegesen kb. fél centis közökben behasítjuk. A vágatokat mustárral bedörzsöljük és vékony almaszeleteket c...
Elkészítési idő: 60 perc