1/2 kiló darált csirkemell (minél pépesebb legyen!)
2 tojásfehérje
2 dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál liszt
só, fekete bors
Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük az egészet alufóliába. Lezárjuk, mint a cukorkákat a két végén megtekerve. Spárgával 3 – 4 helyen átkötjük. Forrásban lévő vízben főzzük 35 – 40 percet. Kivesszük a vízből. 1 órát hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt, hűtőbe tesszük. Hűtés után jól szeletelhető.
Javaslat: Ha vékonyka "kolbászokat formálunk, az olyan lesz, mit a virsli.
A májat megmossuk és lehártyázzuk, majd meg szurkáljuk /így kevésbé fröcsög/. Hideg zsírral és a fokhagymával feltesszük dinsztelődni. A saját levében pároljuk kb. ½ óráig. Ezt köv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Elkészítés: Nagy serpenyőben felforró...
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: KönnyűA fűszereket össze kell keverni a liszttel és tegyük félre Keverjük össze a tejet, citromlevelet, tojást egy tálban= pác Vékony csíkokra vágjuk a csirke mellett és tegyük bele a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűKb. hüvelykujjnyi darabokra vágjuk a csirkemellet, picit sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálba mérjük a lisztet. Egy másikban a tojást lazán felverjük és összekeverjük a tejjel. Egy har...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű