1 kg burgonya
500 g leveles tészta
400 g csirke, vagy sertéshús
1 hagyma
150 g savanyú uborka
50 g sajt
olaj
só
bors
A burgonyát hámozd meg, vágd kockára és sós vízben főzd meg. Amikor elkészült, készíts belőle pürét.
A hagymát aprítsd fel, a húst vágd kockára, tedd egy serpenyőbe, fűszerezd és kevés olajon süsd pár percig.
A savanyú uborkát vágd apró darabokra.
A kinyújtott tésztát vágd nagyobb téglalapokra, a közepére tégy egy adag burgonyapürét, erre húst és uborkát. A tészta oldalainál készíts egy vágást.
Minden halmocskát csomagolj be tésztába úgy, hogy a vágások középen legyenek, ezeket illesztd egymásra. Így a töltelék nem folyik ki belőle sütés közben.
A megtöltött tésztákat tedd sütőpapírral kibélelt hőálló edénybe, minden darab közé tégy sütőpapírt, így nem ragadnak össze. A tetejüket szórd meg a reszelt sajttal.
Kend le tojással.
180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt süsd meg.
A csirke belső üregébe tesszük a fűszerek keverékét, és a citromot. Külső felét sózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben olíva olajon körbe pirítjuk. Tepsibe tesszük és kb . 1...
Elkészítési idő: kb1-11/2 óra Nehézség: KönnyűA zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. A hagymákat, a paprikát és a paradicsomot szintén felkockázzuk. Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkeszárnyakat előző este bepácoljuk az olívaolaj, pirospaprika, fokhagyma, só, bors keverékébe. Másnap alufóliával lefedve, 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Ezalatt elké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket lebőrözzük,kicsontozzuk,félbevágjuk,és felszurjuk.Megtöltjük a sózott borsozott májjal,fogpiszkálóval összetűzzük.Kívülről is sózzuk,borsozzuk,az olajban puhára pá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű