1 kg burgonya
500 g leveles tészta
400 g csirke, vagy sertéshús
1 hagyma
150 g savanyú uborka
50 g sajt
olaj
só
bors
A burgonyát hámozd meg, vágd kockára és sós vízben főzd meg. Amikor elkészült, készíts belőle pürét.
A hagymát aprítsd fel, a húst vágd kockára, tedd egy serpenyőbe, fűszerezd és kevés olajon süsd pár percig.
A savanyú uborkát vágd apró darabokra.
A kinyújtott tésztát vágd nagyobb téglalapokra, a közepére tégy egy adag burgonyapürét, erre húst és uborkát. A tészta oldalainál készíts egy vágást.
Minden halmocskát csomagolj be tésztába úgy, hogy a vágások középen legyenek, ezeket illesztd egymásra. Így a töltelék nem folyik ki belőle sütés közben.
A megtöltött tésztákat tedd sütőpapírral kibélelt hőálló edénybe, minden darab közé tégy sütőpapírt, így nem ragadnak össze. A tetejüket szórd meg a reszelt sajttal.
Kend le tojással.
180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt süsd meg.
Egy tepsi alját vékonyan kiolajozzuk, és kirakjuk a baconszeletek felével. Előmelegített sütőbe toljuk, és félig ropogósra elősütjük. Közben vékony szeletekre vágjuk a megmosott é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA maradék csirkemellet-combot, fokhagymán, rozmaringon megpirítom, a zöldségeket blansírozom, fűszerezem őket: Egymás tetejére halmozom a zöldségeket a csirkemellet és a combot. az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű