1 kg burgonya
500 g leveles tészta
400 g csirke, vagy sertéshús
1 hagyma
150 g savanyú uborka
50 g sajt
olaj
só
bors
A burgonyát hámozd meg, vágd kockára és sós vízben főzd meg. Amikor elkészült, készíts belőle pürét.
A hagymát aprítsd fel, a húst vágd kockára, tedd egy serpenyőbe, fűszerezd és kevés olajon süsd pár percig.
A savanyú uborkát vágd apró darabokra.
A kinyújtott tésztát vágd nagyobb téglalapokra, a közepére tégy egy adag burgonyapürét, erre húst és uborkát. A tészta oldalainál készíts egy vágást.
Minden halmocskát csomagolj be tésztába úgy, hogy a vágások középen legyenek, ezeket illesztd egymásra. Így a töltelék nem folyik ki belőle sütés közben.
A megtöltött tésztákat tedd sütőpapírral kibélelt hőálló edénybe, minden darab közé tégy sütőpapírt, így nem ragadnak össze. A tetejüket szórd meg a reszelt sajttal.
Kend le tojással.
180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt süsd meg.
Egy nagy tálba reszeljük le először a cukkinit, sózzuk be, és hagyjuk, hogy levet engedjen. Nyomkodjuk át pár perc elteltével, így a felesleges lé távozik belőle. Ekkor reszelj...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA borsót és a répát a hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben kevés zsiradékon előpir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkeszárnyakat a só, őrölt pirospaprika, őrölt fekete bors, őrölt kömény és zúzott fokhagyma (lehet vágni is) keverékében megforgatjuk, és bő forró olajban kisütj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű