menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós cukkini


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db cukkini
25 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
15 dkg bacon
15 dkg feta sajt
só, bors ízlés szerint
petrezselyem
paradicsom
olajbogyó

Elkészítés:


A cukkinit készítsük elő, mossuk meg, majd héját megtartva hosszában vágjuk ketté. A belsejét óvatosan távolítsuk el.

A kockázott szalonnát süssük meg, majd az áttört túróhoz keverjük hozzá a tejfölt és ezután már beletehetjük a masszába a bacont is.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ügyelve arra, hogy a szalonna eleve sós. Az apróra vágott petrezselyemzöldet is beletesszük, majd egy jénai tálba helyezzük a cukkini darabokat.

Kanalanként tegyük bele a túrómasszát a cukkinibe. A tetejére most kerülhet a kockára vágott kemény sajt. Mikor majdnem kész, akkor helyezzük rá az olívabogyót és a felkarikázott paradicsomot.

Előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük 180 fokon.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldbab leves (hideg kapros)
Zöldbab leves (hideg kapros)

A rövid (csövekre) tördelt zöldbabot megmossuk, és egy nagy edénybe bő vízzel feltesszük főzni. A főzővízbe sót és az összekötözött csomagnyi kaprot beletesszük. Miután megfőtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
kókuszgolyó
kókuszgolyó

Összekeverem, kanál segitségével golyónyi halmokat szedek ki, vizes kézzel megformázom, bő olajban sütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyömölcs leves pudingos
Gyömölcs leves pudingos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Havasi gyopár
Havasi gyopár

Elkészítése: A tészta elkészítése: A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük. A fehér tésztát is összegyúrjuk, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk