alapanyagok: 1 nagy csirkemell
1 tojás
só
liszt
zsemlemorzsa
curry
olaj
A csirkemellet kicsontozzuk és szép nagy szeleteket varázsolunk belőle. Megmossuk és besózzuk, 10-15 percig pihentetjük. A lisztet összekeverjük a curryvel. A húst bepanírozzuk a currys liszttel majd a tojásban megforgatjuk utána a zsemlemorzsában megpörgetjük. Forró olajban 5-8 percig tart a sütés. Hasábburgonya vagy krumplipüré javasolt hozzá. Tejfölös uborkasaláta illik hozzá, de aki szereti a gyümölcsöt (kompót) az nyugodtan tálalhat mellé.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: kb. 20 perc
Jó étvágyat kívánok!
Szigetszentmiklós, 2003 június
Szegedi Márk
szakács
A hideg kefires uborkaleves elkészítéséhez az uborkából és a kaporból félreteszünk egy keveset a tálaláshoz, majd a többi feldarabolt uborkát, a kefirt, a vizet, a felaprított kapr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 liter vízben a meggyet, 5-6 evőkanál cukorral és a sóval addig főzzük, amíg a meggyszemek egy picit megrepednek és szép piros színű leve lesz. Ekkor elkészítjük a habarást. A lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, majd 40-60 % arányban kettévágjuk. A nagyobb tésztadarabot kinyújtjuk kb. 6-8 mm vastagra, és beletesszük a tep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű