Családireceptkönyv.hu

Barackos gazpacho


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.5 dl víz
6 közepes db őszibarack (hámozott, felezett, kimagozott, darabokra vágva)
15 dkg uborka (Egy kígyóuborkának a fele. Hámozva, darabokra vágva.)
1 gerezd fokhagyma (Egy kisebb darabot válasszunk. Érzékenyebbek inkább csak egy felet tegyenek bele.)
1 ek almaecet
2 ek olívaolaj
2 ek koriander (Petrezselyemmel helyettesíthető.)
1 közepes db piros kaliforniai paprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:


1. Tegyük a vizet, a barackot, az uborkát, az almaecetet, a fokhagymát, az olajat, a koriandert, fél teáskanál sót és 1/4 teáskanál frissen őrölt borsot egy edénybe, és egy merülő mixer segítségével pépesítsük. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet. Az így kapott elegyet pihentessük legalább két órán át a hűtőben.
2. Tálalás előtt ízesítsük sóval, borssal, almaecettel, amennyiben még szükségesnek érezzük. Díszítsük apróra vágott paprikával, majd locsoljuk meg olívaolajjal és egy kis sóval.

Barackos gazpacho

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hideg szőlőleves
Hideg szőlőleves

A megmosott szőlőt leszemezzük, egy fürtnyit félreteszünk a tálaláshoz, a többit fazékba öntjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és ízlés szerint cukorral édesítjük. Egy te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar panír
panír

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládés pöfeteg
Csokoládés pöfeteg

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A lisztet, kakaót, sütőport és a csipet sót összekeverjük. A vajat a cukrokkal habosra keverjük, utána jöhet hozzá az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nosztalgia krémes Csiki Annamáriától
Nosztalgia krémes Csiki Annamáriától

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk