menu

Családireceptkönyv.hu

Barackos gazpacho


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.5 dl víz
6 közepes db őszibarack (hámozott, felezett, kimagozott, darabokra vágva)
15 dkg uborka (Egy kígyóuborkának a fele. Hámozva, darabokra vágva.)
1 gerezd fokhagyma (Egy kisebb darabot válasszunk. Érzékenyebbek inkább csak egy felet tegyenek bele.)
1 ek almaecet
2 ek olívaolaj
2 ek koriander (Petrezselyemmel helyettesíthető.)
1 közepes db piros kaliforniai paprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:


1. Tegyük a vizet, a barackot, az uborkát, az almaecetet, a fokhagymát, az olajat, a koriandert, fél teáskanál sót és 1/4 teáskanál frissen őrölt borsot egy edénybe, és egy merülő mixer segítségével pépesítsük. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet. Az így kapott elegyet pihentessük legalább két órán át a hűtőben.
2. Tálalás előtt ízesítsük sóval, borssal, almaecettel, amennyiben még szükségesnek érezzük. Díszítsük apróra vágott paprikával, majd locsoljuk meg olívaolajjal és egy kis sóval.

Barackos gazpacho

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött karaj
Töltött karaj

A karaj szeleteket kiklopfoltam, só, bors,fokhagyma granulátum keverékével megszórtam. Sajttal töltött A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeltem összekevertem a bakon kockával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bécsi kocka
Bécsi kocka

Elkészítése: Az alsó lap: A tojás sárgákat a porcukorral, a hideg vízzel habosra keverjük és hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. 160 fokon, lassú tűznél megsütjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Sárgarépa leves zabpehellyel (saját recept)
Sárgarépa leves zabpehellyel (saját recept)

répát karikára vágom, zsírral, húsleveskockával ledinsztelem ha megpuhult felengedem a tejes habarással ízesítem és a végén zabpelyhet teszek bele

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggyleves 1 - OK
Meggyleves 1 - OK

1. A vizet a fazékba töltjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a meggyet és a fűszereket. 2. Kis lángon melegítjük, majd tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet. 3. Ha liszt hel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk