80 g apró szemű zabpehely
30 g zsírtalanított kókuszliszt
30 g vaníliás protein
1 nagyobb tojás
300 g gyümölcs (alma, szilva vagy meggy)
2 tk. fahéj
1-2 ek. eritrit édesítő - ízlés szerint
20 g kókuszzsír
A választott gyümölcsöt megszórjuk fahéjjal, édesítővel és egy alapos keverem-kavarom után kicsit állni hagyjuk, hiszen más dolgunk is akad...
...méghozzá elkészítjük a morzsát: a tojás nélkül keverd el a száraz összetevőket. Keresünk egy kisebb hőálló formát, és vékonyan kenjük ki az alját kókuszzsírral. Utána szórjuk meg az alját morzsával – nem kell vastagon, elég ha egy kis jelképes rétegben, de mindenhova jut. Na erre zsúfold rá a gyümi-réteget, amit ne sajnálj, mert hát úgy a finom, ha kellőképp hangsúlyos.
Na, most jött el a tojás ideje! A maradék lisztes cucchoz dolgozd bele őket – pontosan annyi tojás kell, mellyel nedves, de még morzsaszerű állagot fogsz viszontlátni. Ha kevés a tojás, akkor plusz kókuszzsírral javíthatod!
Ha kész a morzsa, akkor gondosan burkoljuk be vele a gyümölcsök tetejét, majd toljuk a sütőbe. Alacsonyabb hőmérsékleten (kb. 170 fokon) süsd addig, amíg a teteje ropogós aranybarna nem lesz!
A túrót kikeverjük a többi töltelék alapanyaggal. Hagyjuk állni legalább egy órát, hogy a dara jól megdagadjon. A tésztához a margarint habosra keverjük a cukorral, majd tovább ke...
Elkészítési idő: 1 óraAz almákat félbevágom, kimagozom, majd felszeletelem. Citromos cukros vízben felteszem főni, vigyázok ne legyen túl puha Lecsöpögtetem ha kész van. A tésztalapot , megkenem olva...
Elkészítési idő: 45 perc