1 nagy tojás – vagy két tojásfehérje
30 g zabpehelyliszt
0.5 dl víz
5 g (ez kb. 2 tk.) útifű maghéj
só ízlés szerint
2 ek kókuszolaj
A tojást picit verjük fel kis vízzel, majd keverjük gyors mozdulatokkal össze a többi alapanyagot. (Az útifű gyorsan megszívja magát, ezért kell pikk pakk mód dolgozni, mert így lesz egyenletes a tészta – én mixerben szoktam összedolgozni, plusz mosogatás, de megtérül, hidd el ;)) Ha megvan a tészta, jöhet a sütés!
Figyelem, a sütés kulcsfontosságú! Felmelegített, tapadásmentes serpenyőbe tedd, majd miután beleöntötted és elegyengetted körkörös csuklómozdulattal a "tésztát", vedd takaréklángra! Lassan, de leégés-mentesen fog átsülni! Ha kész a teteje, fordítsd át, és a másik oldalát is süsd pár percig.
Robotgéppel a cukrot és a tojássárgát fehéredésig keverem, majd hozzákeverem a kakaóport. A tejhez tördelem a csokoládét és gőz felett elkezdem melegíteni, hozzáöntöm a tojásos kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTetszés szerinti mennyiségű paradicsomot,kígyóuborkát és paprikát pici darabokra vagdosok, 2 tojást ráütök és felverem. Serpenyőbe pici olajat öntök, felmelegítem, és beleöntöm a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit langyos víz hozzáadásával lágy tésztává dagasztom. Meleg helyen kelesztem, addig a feltétnek valókat feldarabolom és előkészítem. A tésztát, ha megkelt, olajos...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes