2 kenyér
4 tojás
3 paradicsom
500 g sonka
150 g sajt
100 g vaj
150 g tej
só, bors
Vágjuk szeletekre a kenyeret! Kenjük meg mindegyiket vékonyan vajjal!
Zsírozzunk meg egy kör alakú tepsit vagy sütőformát és a kép szerint helyezzük bele a kenyérszeleteket! A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk szeletekre! A sonkát vágjuk azonos nagyságú szeletekre! A körberakott kenyérszeletek közé mindenhova tegyünk 1 szelet paradicsomot és egy szelet sonkát! Ezután keverjük össze a felütött tojásokat a tejjel, az ízlés szerinti sóval, borssal!
A kész keveréket csorgassuk rá egyenletesen a már sütőformába rakott kenyeres sonkás formára! Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal! Majd 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, míg a teteje szép aranybarna lesz és a kenyerek ropogósak nem lesznek!
Az első és a második réteg hozzávalóit keverd össze, majd a rétegeket egymás után, a fenti sorrendben helyezd el egy szép üvegben. Ezután díszítsd fel az üveget, majd nyomtasd ki,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is meg kell mosni a gyömbért, majd héjastul le kell reszelni. A citromot héjastul kockázzuk fel kis darabokra, de a magokat szedjük ki, a többi részt pedig tegyük bele egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük a sütőt 180 °C -ra Vágjuk apró darabokra a zöldséget-és kolbászt. (Legyenek kisebb méretűek, mint máskor.) Egy tapadásmentes serpenyőben hevítsük fel az olajt közepes...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű--A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük. -- A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű