2 kenyér
4 tojás
3 paradicsom
500 g sonka
150 g sajt
100 g vaj
150 g tej
só, bors
Vágjuk szeletekre a kenyeret! Kenjük meg mindegyiket vékonyan vajjal!
Zsírozzunk meg egy kör alakú tepsit vagy sütőformát és a kép szerint helyezzük bele a kenyérszeleteket! A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk szeletekre! A sonkát vágjuk azonos nagyságú szeletekre! A körberakott kenyérszeletek közé mindenhova tegyünk 1 szelet paradicsomot és egy szelet sonkát! Ezután keverjük össze a felütött tojásokat a tejjel, az ízlés szerinti sóval, borssal!
A kész keveréket csorgassuk rá egyenletesen a már sütőformába rakott kenyeres sonkás formára! Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal! Majd 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, míg a teteje szép aranybarna lesz és a kenyerek ropogósak nem lesznek!
Tedd az összetevőket egy mixerbe. Keverd közepes sebességen, amíg sima állagú nem lesz. Öntsd pohárba.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Huszonöt dkg friss, áttört tehéntúrót elkeverünk egy csésze tejjel (vagy tejszínnel), 10 dkg darált dióval, 10 dkg porcukorral, 1/2 csomag vaníliás cukorral és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vágj a paprikából két, körülbelül 2 cm vastag karikát. A többit tedd félre a salátádhoz vagy a reggeli mellé. 2. Vajazz ki egy tapadásmentes serpenyőt, és tedd bele a paprika-k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes