4 dl langyos tej
1 ek cukor
fél kocka ( 21 gr) élesztő
2 egész tojás
csipet só
2 dl szódavíz
1 ek étolaj
40 dkg rétesliszt
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat a sóval összekeverem, hozzáadom a szódavizet az étolajat és folyamatos keveréssel felváltva az élesztős tejet és a lisztet. Habverővel csomómentesre keverem és 45 percig kelesztem. Kiolajozott tarkedlisütőben kisütöm mindkét oldalát.
Lekvárral,nutellával, tejszínhabbal és csokival nyakon öntve tálalom.
A tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk. A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet a vaníliás cukorral tejben felfőzzük és kihűtjük. Kihűlés után hozzáadjuk porcukorral...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk, ujjnyinál vékonyabbra nyújtjuk. Lyukas szaggatóval kiszaggatjuk, forró olajban kisütjük. Porcukorba forgatva fogyasztjuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra kevertem, majd kis adagokban hozzáadagoltam a zabkorpát, a lisztet, a sót és a cukrot, majd az egészhez hozzáöntöttem a tejet és a szódát is. A masszát fél órán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű