Sütés előtti este:
- 40 dkg liszt
- 1 dkg élesztő
- 3 dl víz
Ebből galuska szerű tésztát készítünk,letakarva a pulton hagyjuk.
Másnap adok hozzá:
- 60 dkg liszt
- 0,5 dl olaj
- 2 dkg só
- 2 dkg élesztő
- 3 dl víz
Összedagasztani,ha kell vizet adni hozzá.ez liszt függő..
2x 40 percig keleszteni,az utolsónál a sütőt elgyújtani 250 fokra (ha van sütőkövünk ,akkor azzal együtt).
Megformázzuk a kenyeret,bevágjuk,majd a forró kőre borítjuk.
Kívánt színre sütjük.
A tésztát, bő vízben megfőzzük. Egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk és megpirítjuk rajta a koktélparadicsomokat, mjd félretesszük őket. A serpenyőben visszamaradt olívaolajra tessz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe...
Elkészítési idő: 1 óra 50 perc Nehézség: Könnyű1. Először a vajat elmorzsoljuk a sózott liszttel, majd hozzáadjuk a túrót és a tojást. 2. Picit állni hagyjuk hideg helyen, én a fagyasztóba szoktam berakni fél órára. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. A mozzarellát lecsepegtetjük, és kis kockákra vágjuk. A snidlinget megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. A tejszínt b...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű