Sütés előtti este:
- 40 dkg liszt
- 1 dkg élesztő
- 3 dl víz
Ebből galuska szerű tésztát készítünk,letakarva a pulton hagyjuk.
Másnap adok hozzá:
- 60 dkg liszt
- 0,5 dl olaj
- 2 dkg só
- 2 dkg élesztő
- 3 dl víz
Összedagasztani,ha kell vizet adni hozzá.ez liszt függő..
2x 40 percig keleszteni,az utolsónál a sütőt elgyújtani 250 fokra (ha van sütőkövünk ,akkor azzal együtt).
Megformázzuk a kenyeret,bevágjuk,majd a forró kőre borítjuk.
Kívánt színre sütjük.
Egy serpenyőbe 2 evőkanál olajat teszek, rá a darált húst és a szeletelt gombát. Hozzáteszem a sűrített paradicsomot és ízesítem sóval, őrölt borssal, majoránnával, oregánóval és v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét lehetőleg előző este befűszerezzük, és egy kevés szójaszószba áztatjuk. Megfőzzük a tésztát. A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát, a sárgarépát vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Ha kész, leszűrjük, egy tálba öntjük, és egy kevés olívaolajjal összeforgatjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát majd hozzáadjuk a darált húst és a felkockázott kápia paprikát. Amikor már jól összesültek csak akkor tegyük hozzá az egész üveg pestot é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű