Sütés előtti este:
- 40 dkg liszt
- 1 dkg élesztő
- 3 dl víz
Ebből galuska szerű tésztát készítünk,letakarva a pulton hagyjuk.
Másnap adok hozzá:
- 60 dkg liszt
- 0,5 dl olaj
- 2 dkg só
- 2 dkg élesztő
- 3 dl víz
Összedagasztani,ha kell vizet adni hozzá.ez liszt függő..
2x 40 percig keleszteni,az utolsónál a sütőt elgyújtani 250 fokra (ha van sütőkövünk ,akkor azzal együtt).
Megformázzuk a kenyeret,bevágjuk,majd a forró kőre borítjuk.
Kívánt színre sütjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt elősütjük a tésztát. Utána mehet rá a feltét, majd vissza a sütőbe. Addig sütjük, míg a sajt megpirul.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát 15-20 percig meleg vízben áztatjuk, amíg megpuhul. Lecsepegtetjük, majd félretesszük. 2. Elkészítjük a szószt. A szójaszószt, a zöldcitromlét, a cukrot és a cseresznye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a fehérjéből pedig kemény habot verünk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük. Egy evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk. A tészta magától fog megfordulni az olajban. (Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje.)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű