Liszt
1 cs.szalakáli
2 tojás
9 evőkanál tej
9 evőkanál cukor
9 evőkanál olvasztott zsír
Krém:
1 l tej
30 dkg cukor
3 dkg kakaó
3 evőkanál liszt
A hozzávalókból tésztát gyúrunk,liszt annyi kell bele,amennyit felvesz.
Tepsi hátulján 6 lapot sütünk.
A krémhez valókat szokott módon megfőzzük,kihűlés után betöltjük a lapokat.
A tészta hozzávalóit összekeverjük: A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük. Végül beleforgatjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a mézzel felolvasztom. A hozzávalókat egy tálban vegyítem, és ráöntöm a felolvasztott margarint a zabpelyhes keverékre. Sűrű masszává keverem, és vizes kézzel gombócoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez három tojást kettéválasztunk, a sá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit a tejszínnel vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a puffasztott amarántot és a darált kesudiót. Két folpack réteg között szép tábla alakúra nyújtjuk. Megszórjuk még...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Nehéz