30 dkg bab (konzerv)
2 paprika
1 kisebb zellergumó
20 dkg pulykasonka
olívaolaj
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál paradicsompüré
csipetnyi őrölt csili
só, bors
A babot lecsöpögtetjük és egy tálba tesszük. A zellert és a paprikát megtisztítjuk majd vékony szeletekre vágjuk és olívaolajon megdinszteljük. Ezt követően lecsöpögtetjük és hozzáadjuk a babhoz a felkockázott sonkával együtt. A tejfölt összekeverjük a paradicsompürével, hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük vele a salátát. Jól összekeverjük, lehűtjük és már tálalhatjuk is.
Először a káposztát csíkozzuk fel. A megtisztított répát vágjuk fel zsülienre. Jól keverjük össze őket, és sózzuk be. A majonézhez keverjük hozzá a porcukrot, az ízesített mustárt...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Nehéz1. A brokkolit megmossuk, a szárát levágjuk, és lobogó, sós vízben feltesszük főni. Mindössze pár percre van szüksége, mindenképpen vigyázni kell, hogy roppanós maradjon, ne főjön...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA magas falú tálra rátesszük a szűrőt, a szűrőre a konyharuhát, és a konyharuhába beleborítjuk a dobozos tejfölt (keverés nélkül), és a joghurtot is ugyanígy. Egy villával picit ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk vagy présen áttörjük. A zsemlét félcentis kockákra vágjuk, majd egy kevés fokhagymával alaposan bedörzsöljük. Tepsibe szórjuk, közepesen for...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű