50 dkg fejes káposzta
2 nagyobb sárgarépa
2 dl görög joghurt (sűrű)
2 ek porcukor
2 ek mézes mustár
0,5 teáskanál só
1 késhegynyi őrölt fekete bors
2 dl jó minőségű majonéz
1 ek fehérborecet
1 tk citromlé
Először a káposztát csíkozzuk fel. A megtisztított répát vágjuk fel zsülienre. Jól keverjük össze őket, és sózzuk be.
A majonézhez keverjük hozzá a porcukrot, az ízesített mustárt, sót, borsot és a joghurtot. Ezután savanyítsuk borecettel és citromlével. Öntsük rá a káposztára, és salátás kanállal keverjük össze. Jól behűtve tálaljuk.
Kalória: 217 kcal
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 18 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
A nagyobb darabokra felkockázott brokkolit és karfiolt párold meg, majd hűtsd le. Az olívaolajat, a tengeri sót keverd külön össze a bazsalikommal, majd fűszerezd a párolt zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük, és tiszta konyharuhán leszárítjuk. A hagymát és a retket felkarikázzuk, és összeforgatjuk a madársalátával. Az olajat összekeverjük a m...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűEgy átlátszó üvegtálban rétegezzük a zöldségeket: a fejes salátát összetépkedjük, a többit felszeleteljük. A káposztákat lereszeljük, és így szórjuk a zöldségek közé. Az öntet h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajból, tejből, lisztből besamelt készítünk. Beletesszük a sajtkrémet, pici mustárt és beízesítjük (ízlés szerint). A sonka szeleteket betöltjük, feltekerjük. A főtt tojásokat...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű