50 dkg fejes káposzta
2 nagyobb sárgarépa
2 dl görög joghurt (sűrű)
2 ek porcukor
2 ek mézes mustár
0,5 teáskanál só
1 késhegynyi őrölt fekete bors
2 dl jó minőségű majonéz
1 ek fehérborecet
1 tk citromlé
Először a káposztát csíkozzuk fel. A megtisztított répát vágjuk fel zsülienre. Jól keverjük össze őket, és sózzuk be.
A majonézhez keverjük hozzá a porcukrot, az ízesített mustárt, sót, borsot és a joghurtot. Ezután savanyítsuk borecettel és citromlével. Öntsük rá a káposztára, és salátás kanállal keverjük össze. Jól behűtve tálaljuk.
Kalória: 217 kcal
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 18 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik v...
Elkészítési idő: 15+120' Nehézség: KönnyűAz uborkát hosszában négybe vágjuk, majd egycentis darabokra szeljük. A zöldpaprikát hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, és félcentis csíkokra aprítjuk. A paradicsomot n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kihajtogatjuk, ha kell, sodrófával vékonyra nyújtjuk. A tésztát éles késsel kis téglalapokra vágjuk.Minden kis lapra egy szelet sonkát és egy szelet sajtot teszün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricát, a hagymát, a paradicsomot és a koriandert tegyük egy tálba. Egy másik tálban keverjük össze a lime-lét olívaolajjal és agávé sziruppal. Az öntetet saját fantáziánk sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű