menu

Családireceptkönyv.hu

Sült burgonya zöldséges joghurttal


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 1 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy burgonya
1 kis csokor friss fűszernövény például: kapor, metélőhagyma (ki, mit szeret)
1 evőkanál tejföl
125 g zsírszegény joghurt
1 teáskanál mustár

fekete bors
fejes saláta
fólia a burgonya sütéséhez

Elkészítés:


Mossuk meg a burgonyát, de ne hámozzuk meg, majd főzzük puhára 20 perc alatt. Villával ellenőrizzük, hogy a belseje nem maradt-e kemény.

Csepegtessük le és csavarjuk alufóliába, majd 175 °C fokon süssük 20-30 percig.

Mossuk meg a fűszernövényeket, vágjuk apróra őket, és keverjük el tejföllel, joghurttal, mustárral és ízesítsük kedvünkre sóval és borssal.

Csomagoljuk ki a burgonyát, és tálaljuk friss fejes salátával úgy, hogy a burgonyát nem teljesen, de félbevágjuk, majd beletöltjük a joghurtos öntetet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Aki szereti a vajat, nyugodtan megkenheti vele a még forró burgonyát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Apró magvas, feta sajtos salátamix
Apró magvas, feta sajtos salátamix

Három fajta salátát ( fejes saláta, madársaláta, vörös fodros saláta) apró darabokra téptem, a feta sajtot kockákra vágtam és összekevertem a salátával. Mivel a sajt elég sós ezért...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pohárszendó
Pohárszendó

A csirkét apró kockára vágjuk, és kevés olívaolajon megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, és az utolsó  3-4 percben ráöntjük a Worchestershire-szószt. Az avokádót felkockázzuk, és botmixe...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
A világ legkönnyebb és legcsábítóbb tojáskréme!!
A világ legkönnyebb és legcsábítóbb tojáskréme!!

A tojások sárgáját kikaparjuk, a fehérjét nagyobb darabokra vágjuk. A tojássárgáját villával összetörjük és a majonézt, a tejfölt, a mustárt, majd a fűszereket hozzákeverjük. A fel...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
 Zeller saláta
Zeller saláta

Elkészítése A zellert almareszelőn lereszelem és forrásba levő picit ecetes vízben néhány percre forralom ( nelegyen túlfőzve), lecsepegtetem, hozzá adom a lereszelt almákat, kb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk