1 nagy burgonya
1 kis csokor friss fűszernövény például: kapor, metélőhagyma (ki, mit szeret)
1 evőkanál tejföl
125 g zsírszegény joghurt
1 teáskanál mustár
só
fekete bors
fejes saláta
fólia a burgonya sütéséhez
Mossuk meg a burgonyát, de ne hámozzuk meg, majd főzzük puhára 20 perc alatt. Villával ellenőrizzük, hogy a belseje nem maradt-e kemény.
Csepegtessük le és csavarjuk alufóliába, majd 175 °C fokon süssük 20-30 percig.
Mossuk meg a fűszernövényeket, vágjuk apróra őket, és keverjük el tejföllel, joghurttal, mustárral és ízesítsük kedvünkre sóval és borssal.
Csomagoljuk ki a burgonyát, és tálaljuk friss fejes salátával úgy, hogy a burgonyát nem teljesen, de félbevágjuk, majd beletöltjük a joghurtos öntetet.
Aki szereti a vajat, nyugodtan megkenheti vele a még forró burgonyát.
A céklát, a burgonyát és a sárgarépát sós vízben főzzük meg, de ügyeljünk rá, hogy nem kell túlzottan puhára főzni. Ha kész, vegyük ki a vízből és hagyjuk kihűlni. Ezután vágjuk ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kicsit hűltek, megpucoljuk, és felkockázzuk. A káposztát, ha szükséges, kicsit kimossuk, majd összevágjuk, hogy kön...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat héjában megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük és kis kockákra vágjuk. A kelkáposztát csíkokra vágjuk és leforrázzuk. A hagymát felaprítjuk. Mindent egy tálba öntünk, majoné...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű