1 csirkemell filé
4-5 közepes burgonya
2 sárgarépa
1 fej lilahagyma
kb 300 g zöldborsó vagy egy konzerv
só, bors
4 tojás keményre főzve
10 db savanyú uborka
majonéz
A csirkehúst vékony szeletekre vágjuk, besózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon egy grillserpenyőben készre főzzük.
A répát, burgonyát meghámozzuk és kb 10 percig főzzük (ha a borsó nem konzerv, akkor ezekkel együtt azt is megfőzzük). Vigyázzunk, hohy ne főzzük túl a zöldségeket, kicsit maradjanak roppanósak! Szűrjük le és hűtsük ki.
A tojásokat is főzzük meg, majd hámozzuk meg.
A húst, tojásokat, meghámozott hagymát, savanyú uborkát apróra vágjuk.
A felaprított hozzávalókat tegyük egy nagy tálba, sózzuk és borsozzuk meg alaposan, majd adjunk hozzá annyi majonézt, hogy az egészet mindenhol befedje. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl sok rajta, különben elnyomja a különböző összetevők ízét.
Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
A jégsalátát a többi zöldséggel és a pepperonival együtt feldaraboljuk, tálba tesszük, majd hozzáadjuk a kukoricát is. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és a feldarabolt zöldsé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd fövő sós vízbe tesszük, és kb. 10-15 perc alatt megfőzzük. 2.Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint apróra vágjuk. 3.A már...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzöm, és ha kihűltek, megtisztítva hosszában kettévágom mindegyiket. A sárgáját a sertésmájkrémmel, mustárral, kevés őrölt borssal jól összedolgozom, és vissz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű