Családireceptkönyv.hu

Orosz hússaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 csirkemell filé
4-5 közepes burgonya
2 sárgarépa
1 fej lilahagyma
kb 300 g zöldborsó vagy egy konzerv
só, bors
4 tojás keményre főzve
10 db savanyú uborka
majonéz

Elkészítés:


A csirkehúst vékony szeletekre vágjuk, besózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon egy grillserpenyőben készre főzzük.

A répát, burgonyát meghámozzuk és kb 10 percig főzzük (ha a borsó nem konzerv, akkor ezekkel együtt azt is megfőzzük). Vigyázzunk, hohy ne főzzük túl a zöldségeket, kicsit maradjanak roppanósak! Szűrjük le és hűtsük ki.

A tojásokat is főzzük meg, majd hámozzuk meg.

A húst, tojásokat, meghámozott hagymát, savanyú uborkát apróra vágjuk.

A felaprított hozzávalókat tegyük egy nagy tálba, sózzuk és borsozzuk meg alaposan, majd adjunk hozzá annyi majonézt, hogy az egészet mindenhol befedje. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl sok rajta, különben elnyomja a különböző összetevők ízét.

Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tavaszi saláta főtt tojással  és pirított szalonnáva
Tavaszi saláta főtt tojással és pirított szalonnáva

A jégsalátát a többi zöldséggel és a pepperonival együtt feldaraboljuk, tálba tesszük, majd hozzáadjuk a kukoricát is. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és a feldarabolt zöldsé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lazacos tésztasaláta
Lazacos tésztasaláta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majonézes karfiolsaláta Glaser konyhájából
Majonézes karfiolsaláta Glaser konyhájából

1.A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd fövő sós vízbe tesszük, és kb. 10-15 perc alatt megfőzzük. 2.Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint apróra vágjuk. 3.A már...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Töltött tojás
Töltött tojás

A tojásokat keményre főzöm, és ha kihűltek, megtisztítva hosszában kettévágom mindegyiket. A sárgáját a sertésmájkrémmel, mustárral, kevés őrölt borssal jól összedolgozom, és vissz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk