Családireceptkönyv.hu

Mediterrán céklasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



4 db közepes nagyságú cékla,
2 gerezd fokhagyma,
125 g joghurt,
1 kiskanál méz,
1 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál apróra vágott kapor,
só és ecet ízlés szerint.

Elkészítés:


Süssük meg a céklát sütőben jó puhára, ha megsült tisztítsuk meg és vágjuk fel kockára és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá az ecetet, az olajat, a sót és keverjük össze, hagyjuk a céklát állni egy kicsit. A fokhagymát zúzzuk össze, majd kavarjuk össze a joghurttal, a kaporral és kevés sóval.Öntsük a salátára és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!

Mediterrán céklasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Majonézes krumplisaláta  ahogy én készitem
Majonézes krumplisaláta ahogy én készitem

: A krumplikat alaposan mosd meg, majd sós vízben, héjastul főzd meg őket. Ezután vedd ki a vízből, hagyd lecsepegni és kihűlni, majd hámozd meg a szemeket. A krumplit és a lilahag...

Elkészítési idő: 12 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BABSALÁTA
BABSALÁTA

A babot előző este beáztatjuk. Másnap egy nagyobb edénybe átrakjuk, és bőségesen felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, dobunk bele néhány babérlevelet, és egy csípős paprikát. Fedőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cézár saláta
Cézár saláta

A salátaleveleket mosd meg és szeleteld fel, csöpögtesd le. Ezután keverd össze a pirított kenyérkockával és a sajttal. Az öntet hozzávalóit egy tálban keverd össze, majd öntsd n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk