30 dkg csirkemellfilé
1 ek grill fűszerkeverék
1 nagy csipet só
2-3 ek olaj
5 nagy jégsaláta levél
1 kis darab kígyó uborka
3 koktélparadicsom
1 kis lila hagyma fele
2 ek csemegekukorica
1 szelet pritamin paprika
1 kis sárgarépa
Öntethez:
1,5 ek tejföl
1 tk majonéz
1 kk mustár
1 nagy csipet só
1 nagy csipet őrölt bors
A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Hagyjuk kicsit állni.
Az öntethez a tejfölt jól kikeverjük a mustárral, majonézzel, sóval és borssal. Fogyasztásig a hűtőben hagyjuk, hogy kicsit összeérjenek az ízek.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a csirkecsíkokat megpirítjuk.
Közben minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A salátát apróra tépkedjük, a kukoricát átöblítjük, és lecsepegtetjük, a sárgarépát lereszeljük, a lila hagymát felkarikázzuk, a koktélparadicsomot negyed cikkekre vágjuk, a kígyóuborkát félkarikára, a paprikát apróbb darabokra.
A zöldségeket egy tányérra rendezzük.
Megöntözzük a tejfeles öntettel, majd a tetejére halmozzuk a csirkecsíkokat.
Az uborkát meghámozzuk, karikára vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk. A fokhagymát összetörve a tejfölhöz adjuk, a borecettel habosra kavarjuk. Az uborkát kinyomkod...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűFőzzük meg a tojásokat, tisztítás után vágjuk kisebb darabokra. Mossuk meg a zöldségeket és az almákat, kockázzuk fel a sonkával együtt. A joghurtot ízlés szerint fűszerezzük. Ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót és a joghurtot késes aprítóba tesszük kevés sóval, majd krémszerű állagúra pürésítjük. A medvehagymát apróra vágjuk, majd belekeverjük a túrós masszába. Még ízlés szerint s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntet 1 csipetnyi Fekete bors 1 teáskanál Petrezselyem 1 teáskanál Citromlé 100 ml Olívaolaj, Extra-virgin
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű