• 25 dkg zöldborsó ( fagyasztott )
• 20 dkg sárgarépa ( tisztítva mérve )
• 35 dkg krumpli ( tisztítva mérve )
• 10 dkg alma ( hámozva mérve )
• citromlé, só, bors
• 6 evőkanál majonéz
• 3 evőkanál tejföl
• 2,5 dl zöldségleves / húsleves / víz
• 2 dkg zselatin
• 5 tojás
• A díszítéshez
• 1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
• őzgerinc forma, folpack
1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.
A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!
A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.
A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.
Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.
A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.
a zsirpapiros tepsit üresen be kell tenni 5 percre a sütőbe -ha elég forró kivenni és beleöntjük az összekevert hozzávalókat -15 -20 perc alatt megsütjük a lepényt -kivesszük...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyűa tészták kifőzzük, az olívaolajat belekeverjük a tésztába, az uborkát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, a kihűlt tésztával összeforgatjuk, a joghurtba beletesszük az apríto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük és vékony félkörökre szeleteljük. A sárgarépát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. Egy t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldség mixet sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. 2. A majonézt, tejfölt, mustárt, citromlevet összekeverjük, majd hozzáadjuk a tökmagolajat, porcukrot, és összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű