A mennyiség a vendégek számától függő:
kifli, vaj, Kométa paprikás szalámi, uborka, sajt, újhagyma vagy póréhagyma
"alapnak" 1 fejes káposzta, vagy jégsaláta
Készülhet sonkából és más zöldségekkel is.
Kifliket karikára vágjuk, megkenjük vajjal, ráteszünk 1-1 szelet uborkát, sajtot, szalámit, újhagymát vagy póréhagymát. Az egészet átfűzzük egy fogpiszkálóval és rányomjuk egy alufóliával beburkolt fejes káposztára, vagy jégsalátára (mindkettő később felhasználható). Ezzel a módszerrel egy szép mutatós gömböt kapunk, melyet még körberakhatunk további "nyársakkal".
Összekeverjük az olajat, a kristálycukrot és a vöröshagymát, de előtte a vöröshagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk az ecetet és hozzákeverjük a majonézt. A káposztát hosszúkás c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és feldaraboljuk. Kb. 4 l hideg vízbe feltesszük főni a konyhakész, gyorsfagyasztott kocsonyahússal együtt. A keletkezett habot leszedjük r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMaradt még háj, amit kevés víz hozzáadásával kisütöttem. (Az eredeti recept szerint, de lehet, hogy kicsit több vizet adtam a libához, vagy szűkebb lábast kellett volna választanom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű