A mennyiség a vendégek számától függő:
kifli, vaj, Kométa paprikás szalámi, uborka, sajt, újhagyma vagy póréhagyma
"alapnak" 1 fejes káposzta, vagy jégsaláta
Készülhet sonkából és más zöldségekkel is.
Kifliket karikára vágjuk, megkenjük vajjal, ráteszünk 1-1 szelet uborkát, sajtot, szalámit, újhagymát vagy póréhagymát. Az egészet átfűzzük egy fogpiszkálóval és rányomjuk egy alufóliával beburkolt fejes káposztára, vagy jégsalátára (mindkettő később felhasználható). Ezzel a módszerrel egy szép mutatós gömböt kapunk, melyet még körberakhatunk további "nyársakkal".
A céklát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Ez a céklától függően eltarthat 1 órát is. Akkor jó, ha egy hústűt viszonylag könnyen bele tudunk szúrni. Amíg hűl, elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tonhalkonzerveket egy tálba öntjük, és villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a lereszelt főtt tojást. Egy citrom levét kifacsarjuk, majd tetszés szerint...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűLilahagymát apróra vágni, besózni, borsozni.Picit állni hagyni, majd tejfölt hozzákeverni, aztán a túrót, felkockázott sajtot, kukoricát, kockára vágott paradicsomot, kígyóuborkát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot és a tejszínt keverjük össze alaposan, majd szórjuk bele a sót. Érdemes kóstolgatni, mert nem mindenkinek ugyanolyan az ízlése. Úgy érdemes sózni, hogy épp egy kicsivel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes