A mennyiség a vendégek számától függő:
kifli, vaj, Kométa paprikás szalámi, uborka, sajt, újhagyma vagy póréhagyma
"alapnak" 1 fejes káposzta, vagy jégsaláta
Készülhet sonkából és más zöldségekkel is.
Kifliket karikára vágjuk, megkenjük vajjal, ráteszünk 1-1 szelet uborkát, sajtot, szalámit, újhagymát vagy póréhagymát. Az egészet átfűzzük egy fogpiszkálóval és rányomjuk egy alufóliával beburkolt fejes káposztára, vagy jégsalátára (mindkettő később felhasználható). Ezzel a módszerrel egy szép mutatós gömböt kapunk, melyet még körberakhatunk további "nyársakkal".
A hozzávalókat apró darabkákra felkockázzuk. A tejfölt a majonézzel, sóval és a borssal elkeverjük. Egy kevés fehérborecettel és porcukorral ízesítjük. Egy tálban összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA céklát meghámozzuk, vékonyra lereszeljük és egy tálba tesszük. Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is hozzáreszeljük, megsózzuk, hozzáadjuk a citromleve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a lilahagymát felszeljük egy kis tálkába, és rácsavarjuk a fél citrom levét (nem lesz erős hagyma íze, és a savanykás citom is megdobja). A jól megmosott zöldségféléket ap...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA ciabattát összekeverjük a sóval, borssal, olíva olajjal, koménymaggal, fokhagymával, oregánóval. Tepsibe besszük, majd sütőben a legmagasabb fokozaton 10-15 percig sütjük. A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű