3 paradicsom
1 nagyobb, fehér húsú paprika
5 dkg füstölt sajt
3 tojás
1 pohár natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1-2 kávéskanál mustár
só
bors
1-2 evőkanál friss citromlé
apróra vágott petrezselyem vagy oregánó
A tojásokat főzd keményre. Közben vágd kockára a paprikát és a paradicsomokat. A füstölt sajtot szintén vágd 1 centis kockákra. Készítsd el az öntetet: keverd össze a joghurtot a mustárral, az apróra vágott fokhagymával, a citromlével és a fűszerekkel. Ezt öntsd a zöldségekre, a tetejére halmozd a sajtot, majd a kockákra vágott tojást. Pirítóssal, sült hússal kiváló!
Áztassunk be egy nagy marék magvat egy éjszakára. Reggel öntsük le a levét (de ne dobjuk ki), majd dobjunk minden hozzávalót a turmixba. Ha kicsit sűrűbb lesz a végeredmény, higíts...
Elkészítési idő: 10 percLencsét megfőzzük, sós, babérleveles vízben. Amikor elkészült, leszüröd, bele főtt virsli karika, lilahagyma, csemege uborka kerül. Rá majonéz, mustár, tejföl, bors, citromlé, porc...
Elkészítési idő: 1 óraA mártáshoz a majonézt, a joghurtot, almalét, citromlét, sóval, borssal és a reszelt szerecsendióval összekeverjük. A csirkehúst bőr nélkül csíkokra vágjuk. A megmosott zellerszár...
Elkészítési idő: 1 óra