3 paradicsom
1 nagyobb, fehér húsú paprika
5 dkg füstölt sajt
3 tojás
1 pohár natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1-2 kávéskanál mustár
só
bors
1-2 evőkanál friss citromlé
apróra vágott petrezselyem vagy oregánó
A tojásokat főzd keményre. Közben vágd kockára a paprikát és a paradicsomokat. A füstölt sajtot szintén vágd 1 centis kockákra. Készítsd el az öntetet: keverd össze a joghurtot a mustárral, az apróra vágott fokhagymával, a citromlével és a fűszerekkel. Ezt öntsd a zöldségekre, a tetejére halmozd a sajtot, majd a kockákra vágott tojást. Pirítóssal, sült hússal kiváló!
A 10 db tojást egyenként a szélesebbik végén feltörjük, épp csak akkora nyílást készítve rajta, hogy a hozzávalókat majd bele tudjuk szórni. A belsejüket kiöntjük (ebből finom ránt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSerpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a kukoricát. Félretesszük hűlni, közben elkészítjük a krémet. A fetát krémesre keverjük a joghurttal, ízesítjük a Cay...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olaj, só, bors kivételével az összes alapanyagot helyezzük turmixgépbe, kezdjük el simára keverni, közben az olajat is csorgassuk hozzá. Az elkészült öntetet kóstoljuk meg, ha s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot megfőzzük, kiszedjük és lehűtjük. Az uborkát forgácsokra gyaluljuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. A zöldhagymát finomra vágjuk. Az összes hozzávalót összekeverjük, leön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű