1 fej káposzta (kb. 1 kg.)
2 sárgarépa
2 lila hagyma
3 evőkanál majonéz
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál ecet
fél evőkanál cukor
őrölt kömény
fél teáskanál reszelt citromhéj
só, bors
A káposztát apróra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A répát és a hagymát is felaprítjuk és hozzákeverjük. A majonézt, a tejfölt, az ecetet és a fűszereket összedolgozzuk, majd a salátához keverjük. Ha nagyobb káposztát vettünk és kevésnek tűnik az öntet, adhatunk még hozzá egy kevés tejfölt. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek és már kínálhatjuk is.
Az uborkát meghámozzuk és úgy, mint amikor salátának készítjük, legyaluljuk. Sózzuk, miután állt pár percet, kinyomkodjuk a levét. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét leszűrjük, leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A citromot forró víz alatt alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük. A hagymát meghámozzuk, vékon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát „al dente” állagúra főzzük sós vízben. Az almákat, trappista sajtot és a paprikákat felkockázzuk. A tejfölt összekeverjük a salátaöntet porral és ha a tészta kihűlt, a tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslit megfőzzük, majd felkarikázzuk. A lilahagymát vékony csíkokra vágjuk és megsózzuk. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk. A sárgáját egy külön tálba tesszük, kevés ételíz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű