1 fej káposzta (kb. 1 kg.)
2 sárgarépa
2 lila hagyma
3 evőkanál majonéz
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál ecet
fél evőkanál cukor
őrölt kömény
fél teáskanál reszelt citromhéj
só, bors
A káposztát apróra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A répát és a hagymát is felaprítjuk és hozzákeverjük. A majonézt, a tejfölt, az ecetet és a fűszereket összedolgozzuk, majd a salátához keverjük. Ha nagyobb káposztát vettünk és kevésnek tűnik az öntet, adhatunk még hozzá egy kevés tejfölt. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek és már kínálhatjuk is.
A tojásokat már jó előbb gyűjtögetjük : A tetejüket megkocogtatva törjük fel és öntjük ki belőle a tojást , alaposan kimossuk szódabikarbónás forró vízben ,kiöblítjük és műanyag to...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük. Belekeverjük a narancslevet, a fűszereket és az olajat. Pár óráig állni hagyjuk. A salátát a száraz serpenyőben megpirított szezámmaggal me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítési idő: Nehézség: Könnyű
a céklákat meghámoztam felszeltem és cukros sós vízben puhára főztem...mikor kihűlt ecetes cukros vizet készítettem és ráöntöttem hagytam egy napig állni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű