2 közepes répa
1 nagy jégsaláta
1 szép szál póréhagyma - vagy édes lilahagyma
fél kígyóuborka
A répát reszeld le, a salátát és az uborkát vágd apró csíkokra, a hagymát karikázd fel. Locsold meg egy kis citromlével, és hagyd állni negyed órát.
Barnarizshez tökéletes.
A kukoricát és az ananászt leszűrjük (külön-külön), a zellert pedig vékonyra szeleteljük. Ha szükséges, az ananászt kisebbre vágjuk, a sonkát felkockázzuk, a póréhagymát vékonyra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megmossuk és sós vízben feltesszük főni, így könnyebben lejön a héja. Én mindig kb. forrástól számítva 10 percig főzöm. Ezután hideg vízben kihűtjük, megpucoljuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk. A paradicsomok szárát kimetsszük, a szemeket 1,5-2 centis kockákra vágjuk. Az uborkát – miután két végét lecsaptuk – a paradicsomhoz hasonlóan fölaprítjuk....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA kenyér ne a szokásos hajszálvékony toastkenyér legyen, hanem vastagabb szeletek. Készítünk egy jó sűrű besamelmártást (10 dkg VAJ, 7 dkg liszt, 500 ml tej: a vajból és a lisztből...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű