1 kg fehér káposzta
só
1 hagyma
150 g szalonna, csíkos
1 teáskanál római kömény
4 evőkanál napraforgóolaj
3 evőkanál fehérbor ecet
125 ml húsleves
bors
Szénkefe, távolítsa el a száron és a káposzta szelet vagy elvágjuk vékony csíkokra. 1 festett TL sót keverjük össze és hagyjuk 1 órán át., Fedett döntetlen. Peel hagymát és vágjuk apróra. Bőr és, ha szükséges. Távolítsuk el a csontokat a szalonnát kockákra szalonna apróra. Kömény durvára őrölt.
Kohl gyúrjuk kicsit, majd a csatorna jól egy tésztaszűrő és ízét. Ha túl sós, öblítés és lecsepegtetjük újra.
Speck verejték mázas 1 evőkanál forró olajban. Add hagymát és főzzük üveges. Ecettel és a húslevest Deglaze, add többi olaj és forralunk. A kömény, bors és fűszer kevés sót, ha szükséges. ad káposzta egy tálba, add forró öntettel át, és keverjük össze. Fedjük le és min. 2 óra. Vagy hagyjuk, hogy üljön egy éjszakán át. Saláta szezon ízlés tálalás előtt.
Tápérték információ adagonként
körülbelül 294 kcal / 1231 kJ , 5 g fehérje , 27 g zsír , 6 g szénhidrátot
1. A savanyú káposztát apróra , a retket, az uborkát és a hagymát szép vékony karikára vágjuk 2. Az uborkát picit besózzuk és hagyjuk, amíg levet ereszt, akkor kinyomkodjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. A paradics...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket vágd apró kis kockákra, szórd rájuk az apróra vágott mentát. Az olívaolajat keverd össze a citrom levével, sóval, borssal és 1 kk ecettel. Forgasd össze jó alaposan a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát mossuk meg alaposan, egy nagy edényben tegyük fel főni, közben készítsük elő a többi hozzávalót. Mossuk meg a sárgarépánkat, pucoljuk meg a lilahagymát. 30 perc elteltével...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű