menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott egytálétel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 csomag tészta
50 dkg darált sertéshús
1 lilahagyma
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi bazsalikom
só, bors
3 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
15 dkg füstölt sajt

Elkészítés:


A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húst. 6-7 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és felöntjük egy kevés vízzel, fűszerezzük és addig főzzük, amíg egy sűrű ragut kapunk. A tésztát közben leszűrjük és a háromnegyedéhez keverjük a húst, kiolajozott hőálló edénybe kanalazzuk. A tejfölt, a tojássárgáját és a reszelt sajtot összekeverjük, hozzáadjuk a megmaradt tésztához és ezzel borítjuk be az egészet, ha szükséges még fűszerezzük. 180 fokos sütőben 12-15 percen át sütjük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni és már kínálhatjuk is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csilis bab
Csilis bab

Süssük a finomra vágott hagymát üvegesre a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a húst, és süssük fehéredésig. A csilit magozzuk ki, az ereket is távolítsuk el, majd vágjuk a papriká...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Juhtúrós puliszka
Juhtúrós puliszka

Egy liter forró, sós vízbe szórom a kukoricadarát, és egy habverővel simára keverem. Lassú tűzön, folyamatos keverés közben sűrűre főzöm, vigyázva arra, hogy ha abbahagyom a keveré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szeghalmi aprópecsenye
Szeghalmi aprópecsenye

A hagymákat megtisztítjuk, félkarikára vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzákarikázzuk a zöldpaprikát, pár percig sütjük, közben a húst csíkokra vágjuk, és a hagymához adjuk. Borsozzuk...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
“Lecsó” Széll Tamástól(Onyx)
“Lecsó” Széll Tamástól(Onyx)

A paradicsom tepsiben szikkad 50ºC fok körüli hőfokon (ilyenkor koncentrálódik, ugyanakkor megőrzi friss gyümölcsösségét, nem lesz savas, nem lesz főtt íze). Külön készül másik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk