1 csomag tészta
50 dkg darált sertéshús
1 lilahagyma
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi bazsalikom
só, bors
3 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
15 dkg füstölt sajt
A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húst. 6-7 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és felöntjük egy kevés vízzel, fűszerezzük és addig főzzük, amíg egy sűrű ragut kapunk. A tésztát közben leszűrjük és a háromnegyedéhez keverjük a húst, kiolajozott hőálló edénybe kanalazzuk. A tejfölt, a tojássárgáját és a reszelt sajtot összekeverjük, hozzáadjuk a megmaradt tésztához és ezzel borítjuk be az egészet, ha szükséges még fűszerezzük. 180 fokos sütőben 12-15 percen át sütjük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni és már kínálhatjuk is.
A káposztát megmossuk és 3 liter vízben puhára főzzük az apróra darabolt füstölt hússal. A gombóchoz valókat összegyúrjuk és diónyi gombócokat formázva a forrásban lévő levesben...
Elkészítési idő:A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit olajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk. A pizza tésztát egy nagy vágódeszkára vagy tiszta munkalapra tesszük. Egyenletes...
Elkészítési idő:vaj+hagyma--párolom+zöldség+liszt--összekeverem+tej+bors--tepsibe--hús+zöldségmassza+burgonyapüre Krumplipüre:tejszín+vaj+só+bors.
Elkészítési idő: