1 csomag tészta
50 dkg darált sertéshús
1 lilahagyma
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi bazsalikom
só, bors
3 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
15 dkg füstölt sajt
A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húst. 6-7 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és felöntjük egy kevés vízzel, fűszerezzük és addig főzzük, amíg egy sűrű ragut kapunk. A tésztát közben leszűrjük és a háromnegyedéhez keverjük a húst, kiolajozott hőálló edénybe kanalazzuk. A tejfölt, a tojássárgáját és a reszelt sajtot összekeverjük, hozzáadjuk a megmaradt tésztához és ezzel borítjuk be az egészet, ha szükséges még fűszerezzük. 180 fokos sütőben 12-15 percen át sütjük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni és már kínálhatjuk is.
1. Megmosott csirkemellet felszeleteljük, kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, hőálló tálba tesszük. 2. Burgonyát meghámozzuk, reszelőn lereszeljük, húsra szórjuk 3. Felkarikázzu...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesTárcsán, többek között a tárcsa karbantartása végett is egy kis szalonnazsírral kezdhetünk. Azért, hogy minél kevesebb zsíradékot kelljen hevíteni, tárcsán inkább kezdjünk egy adag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés ideje: 50 perc Elkészítés menete: A tésztát főzd félkeményre, szűrd le és tedd félre. A hagymát kockázd apróra, a szalonnát vágd fel. Egy nagyobb, mély serpenyőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt megpároljuk. A tojásokat zsíros vízben keményre főzzük (így könnyű lesz meghámozni, és az íze is finomabb). A hagymát laskára szeljük, a bacont felkockázzuk és összesü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű