3-4 db narancs
5 dl Hulala (v. habtejszín)
1/2 dl narancsszörp
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
2 cs vaníliás cukor
2-3 ek barna cukor
2 dl édes fehérbor
8 dl narancslé (dobozos)
2-3 db szegfűszeg
pici darab fahéj
1. Lépés
Egy edénybe belereszelni egy narancs héját, majd hozzáadni a cukrot, a szörpöt, és egy kevés narancslét. Jól elkeverni, majd hozzáönteni a többi narancslét is.
2. Lépés
Beletenni a szegfűszeget és a fahéjat, majd forráspontig melegíteni. Ekkor beleönteni a bort és pár percig lassú tűzön főzni.(ha szükséges még cukrot tenni hozzá).
3. Lépés
A narancsot megpucolni, majd gerezdekre szedni, és minden gerezdet ízlés szerinti méretűre felkockázni.
4. Lépés
A felkockázott narancsot a levesbe tenni és újraforralni.(főzni nem kell mert szétmállik a narancshúsa)
A pudingport egy pici tejszínnel simára keverni, majd hozzákeverni a maradék tejszínt is.
5. Lépés
Folyamatos keverés mellett a levesbe csorgatni, majd óvatosan kevergetve kicsit besűríteni.
Tálaláskor pirított mandulát, vagy tejszínhabot kínálhatunk hozzá. Nagyon finom melegen, és hidegen is.
A két uborkát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a két joghurtot, a szétnyomott fokhagymát, az apróra vágott kaprot és az olívaolajat. Jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 C fokra. A gomba fejeket megtisztítjuk, a kalapon belüli lemezeket egy kanál segítségével eltávolítjuk. Mindkét oldalát megsózzuk, és bekenjük egy kevés o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlufóliát teszünk rá, amit akkor veszünk le, amikor már majdnem teljesen jó a hús.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A bejglit szeleteljük fel ujjnyi vastagra, majd helyezzük őket kivajazott sütőformába. A tojásokat verjük habosra a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű