6 tojás
6 ek cukor
4 ek liszt
2 ek kakaópor
½ sütőpor
6-7 ek baracklekvár
10 dkg főzőcsoki
5 dkg margarin
KRÉM:
1 ek zselatin
5 deci tejszín
3-4 ek kakaópor
15 dkg porcukor
A tojásból, cukorból, lisztből, kakaóból, sütőporból piskótát sütünk ( 20x30cm tepsiben). Amikor kihült lapjára kettévágjuk, a felső lapot megkenjük a barack lekvárral, a csokit felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint, rásímítjuk a lekváros lapra. Amikor megdermedt, forró vízbe mártott késsel feldaraboljuk 5x5-ös négyzetekre ( tehát 28 szeletünk lesz)
KRÉM:
A zselatinport beáztatjuk pici vízzel, majd hozzáadunk ½ deci vizet, és felolvasztjuk, langyos massza legyen ( nem szabad forralni), kevés tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a 3-4 ek kakaóport, ezzel is elkeverjük. A többi tejszínt felverjük a porcukorral és egyesítjük a két masszát és rásímítjuk az egészben levő lapunkra, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Dermedés után a felkockázott kis lekváros-csokis lapocskákat szépen egymás mellé ráhelyezzük és a vonalukon felszeleteljük a süteményünket.
A krém alapanyagait összefőzni, amikor kihűlt, a kész süteményt belemártani, kókuszreszelékkel beszórni. A tészta alapanyagait összekeverni, kisütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKevés tejben feloldunk 5 ek cukrot, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd a liszttel csomómentesre keverjük. Apránként hozzáadjuk a maradék tejet és felforraljuk. Egy tálba összetö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Előző nap összegyúrjuk a fenti tésztához valókat, és hűtőben pihentetjük. Másnap 2-3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, és 5-5,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kerek formák...
Elkészítési idő: 20 perc+ pihent Nehézség: KönnyűAz asztalt szilvát finomra aprítjuk. Kézimixer segítségével a vajat a porcukorral, a sóval és a vanília kikapart magocskáival krémes-habosra keverjük. Hozzácsorgatjuk a tojást, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű