menu

Családireceptkönyv.hu

Rigó Jancsi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojás
6 ek cukor
4 ek liszt
2 ek kakaópor
½ sütőpor

6-7 ek baracklekvár
10 dkg főzőcsoki
5 dkg margarin

KRÉM:

1 ek zselatin
5 deci tejszín
3-4 ek kakaópor
15 dkg porcukor

Elkészítés:


A tojásból, cukorból, lisztből, kakaóból, sütőporból piskótát sütünk ( 20x30cm tepsiben). Amikor kihült lapjára kettévágjuk, a felső lapot megkenjük a barack lekvárral, a csokit felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint, rásímítjuk a lekváros lapra. Amikor megdermedt, forró vízbe mártott késsel feldaraboljuk 5x5-ös négyzetekre ( tehát 28 szeletünk lesz)

KRÉM:

A zselatinport beáztatjuk pici vízzel, majd hozzáadunk ½ deci vizet, és felolvasztjuk, langyos massza legyen ( nem szabad forralni), kevés tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a 3-4 ek kakaóport, ezzel is elkeverjük. A többi tejszínt felverjük a porcukorral és egyesítjük a két masszát és rásímítjuk az egészben levő lapunkra, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Dermedés után a felkockázott kis lekváros-csokis lapocskákat szépen egymás mellé ráhelyezzük és a vonalukon felszeleteljük a süteményünket.

Rigó Jancsi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos keksz
Sajtos keksz

Összekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej
Madártej

1. A tojássárgákat a vanília kivonattal a cukorral fehéredésig verjük. 2. A tejet felforrósítjuk (lángterelő karikán), de ne forraljuk és ha már forró vegyük takarékra, közben a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kavart túrós
Kavart túrós

A megszóráshoz: porcukor A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Habos csokoládé szelet
Habos csokoládé szelet

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, kakaóval, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet és az olajat, beleforgatjuk a habot. Pap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk