Édesanyámnak február 14-én volt a szülinapja,erre az alkalomra készítettem neki ezt a tejszínes-epres tortát."Különlegessége",hogy csak kerek formám(16 cm) volt és abból készítettem a szív formát.Egy tortás csoportban kaptam hozzá segítséget,felrakom ide is,hátha valakinek hasznára válik.
Tejszínes-epres torta
Hozzávalók a tésztához: 6 tojás,6 ek cukor,6 ek liszt,fél csomag sütőpor,2-3 ek olaj,csipet só
Elkészítés: 6 tojásból piskótát készítek a következő módon: 6 tojás fehérjét csipet sóval habosra verek, majd egyenként adok hozzá 6 ek cukrot és tejföl sűrűségig verem. Hozzáadom a 6 tojás sárgáját és 2-3 ek olajat. 6ek lisztet elkeverek fél csomag sütőporral és beleszitálom a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverem és 16 cm es tortaformába öntöm, aminek az aljába szilikonos sütőpapírt teszek. Mikor belerakom a piskóta tésztáját, közepétől kifelé húzom a tésztát egy szilikon lapát segítségével, hogy sütés közben ne púposodjon fel a közepe.180 fokos előmelegített sütőben sütöm kb 30-40 percig. Tűpróbával ellenőrzöm.
Mikor megsült, kiveszem és rögtön megfordítom,hogy a teteje legyen az alja,így hagyom kihűlni.3 felé vágom és megtöltöm a következő krémmel.
Epres tejszínes krém:
Epres tejszínes krém:
Hozzávalók: 1 csomag eper ízű puding,3 dl tej,3-4 ek cukor,1 csomag Dr Oetker habpor+1.5 dl tej hozzá vagy 2 dl Meggle cukrászhab
Elkészítés:1 csomag eper ízű pudingport megfőztem 3 ek cukorral ( ízlés szerint) 3 dl tejben és vízfürdőben gyakori kavargatás mellett lehűtöttem,így nem lesz csomós. Mivel nem volt tejszínhabom ( normális esetben Meggle cukrászhabot használok),így 1 csomag Oetker habport elkészítettem a csomagoláson leírtak szerint. Végül a kettőt kézimixerrel kikevertem. A fagyóban volt kb 15 dkg fagyasztott eper,amit kevés vízben megfőztem 3-4 ek cukor hozzáadásával, lehűtöttem, pürésítettem. Abból is tettem kb 3-4 evőkanállal a pudingos-tejszínes keverékbe. Hogy ne legyen folyós a krém 1.5 kanál zselatint feloldottam 1 dl langyos vízben és még azt is belecsorgattam óvatosan,közben a mixerrel kevertem,így nem lesz darabos. Így egy jó kis masszív krémet kaptam. Természetesen ki lehet hagyni belőle az eperpürét,magában is finom tejszín és az eperpuding.
Betöltöttem a tortát és piros ételfestékkel halvány rózsaszínre színezett tejszínhabbal díszítettem. Ehető gyöngyöket és csoki szíveket raktam rá.
Az összes gyümölcsöt levével együtt beleöntöm egy lábosba.Teszek hozzá szegfűszeget, fahéjat / ez lehet egész, illetve őrölt is ízlés szerint /,kevés citromlevet és forrástól számí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucoljuk a hozzávalókat és kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, és feltesszük főni hideg vízbe. Amikor felforr akkor én ezt a levet leöntöm, és leöblítem az egész húst. Újra h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet a rumos tejben beáztatjuk. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lap zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk. Hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt alaposan, több léről átmossuk, ha van zöld része, szár és levél, eltávolítjuk. Feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű