10dkg hajdinaliszt
30g olvasztott vaj
2db tojás
250ml tej
Pici só
1kk útifű maghéj
A hozzávalókat simára keverni, 1-2órára hűtőbe kell tenni, sütni. smile hangulatjel Nem kell megijedni, nyersen az állaga zselés/nyúlós az útifű maghéjtól. Ez az adag 8-10 palacsintához elég, de nagyon laktató a rostok miatt
Összevágod a hagymát és kicsi zsíron vagy olajon megdinszteled. Közben beáztatod a kenyeret vagy száraz zsemlét. A nyers májat késsel kaparod apróra. Amikor megdinszetődött a hag...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposztát sós vízben megfőzzük, utána kivesszük, lecsepegtetjük. Húsdarálón ledaráljuk vagy villával összetörjük. A masszához keverjük a tojást, fűszerezzük. Zsemlemorzsában...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű-Hagymahéját összevagdossuk egy tálba -fehér papírszeleteket is apróra vagdossuk -összekeverjük a hagyma héjával -tojásokat megnedvesítjük és ebbe a keverékbe forgatjuk ,haris...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűVegyünk kb. 1 liter tejet, amit egy lábosban forralni kezdünk. Amikor gyöngyözve forr, reszeljünk bele kevés fokhagymát, vagy tegyünk egy keveset a kedvenc fűszerünkből. (pl. kömén...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes