- 150 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 150 gr Schär MIx B liszt
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 250 ml langyos víz
- 2 púpos evőkanál laktózmentes tejföl
- 1 tk só
- 1 kk cukor
A lángos tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítottam, erősen olajos kézzel tetszőleges méretű gombócokat fotmáztam, amiket kb. fél órán át meleg helyen hagytam kelni
Egy nagyobb méretű serpenyőben olajat forrósítottam, olajos kézzel a gombócokat ellapítottam, amennyire lehetett nyújtottam, majd mindkét oldalukat szép világosra sütöttem
Az élesztőt kevés cukorral, csipet sóval és 10 dkg liszttel elmorzsoljuk, 1 dl langyos tejjel összekeverve kovászt készítünk, langyos helyen kelesztjük. A többi lisztet és a tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat megfőzzük, majd meghámozzuk. 2. A rizst zöldpetrezselymes zsírban készítjük el, jól megborsozzuk. 3. Bő hagymával paprikás mártást készítünk, beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA egész tojásokat jól elkeverjük a joghurttal, az olajjal, a sóval és a sütőporral, majd annyi lisztet teszünk hozzá apránként, hogy egy lágy, rugalmas, de nem ragadós tésztát kapj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűszirup: Én úgy szoktam elrakni hogy egy sor cukor egy sor rügy. Ezt addig ismételni amíg az üveg megtelik. Naptól mentes helyre állítom és kb novemberre sziruppá válik. Ekkor szűr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű