• cukkini
• lila hagyma
• paprika
• fokhagyma
• Extra szűz olíva olaj
• himalája só
• bors
• harissza
• sok-sok mentalevél
• fél citrom leve
• Harissza hozzávalói:
• őrölt koriander
• kömény
• római kömény
• chili
• fokhagyma
1. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, olívaolajjal, himalaya sóval, borssal megszórjuk és nagy lángon sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
2. Utána turmixgépbe tesszük, megszórjuk harisszával (ez egy keleti fűszerkeverék amit otthon is elkészíthetünk.) Ha nem akarunk csípőset, akkor a chili kimaradhat, illetve csak mértékkel használjuk! , és bőven teszünk rá mentalevelet. (A menta, a chilivel valami leírhatatlanul finom ellentétet képez! Ne sajnáld belőle!)
3. Citromlével meglocsoljuk, majd durvára összeturmixoljuk!
4. Tulajdonképpen kész is. Kenyérrel, pirítóssal, mutatóujjal fogyasztva isteni, könnyű nyári kaja!
A virsliknek lehúzzuk a héját, megsózzuk és lisztben, tojásban, morzsában megforgatjuk, majd forró olajban rózsaszínűre sütjük. Feltétnek vagy salátakörettel önállóan tálaljuk....
Elkészítési idő:Ami még nagyon fontos, hogy csak kiváló minőségű olajakat szabad felhasználni, a bolti keverékeknél sokkal jobb, ha mi magunk állítjuk össze a masszázsolajat. (Innen érdemes besze...
Elkészítési idő:A csokit megolvasztjuk, kissé visszahűtjük. A sűrített tejet és a felolvasztott csokoládét összekeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és addig verjük, amíg tejföl sűrűségűvé nem v...
Elkészítési idő:A tököt megtisztítottam, elvágtam, kivájtam a belsejét. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe 75-percig sütöttem. A tetejét egy kis mézzel kentem meg.
Elkészítési idő: 1,15 perc