• cukkini
• lila hagyma
• paprika
• fokhagyma
• Extra szűz olíva olaj
• himalája só
• bors
• harissza
• sok-sok mentalevél
• fél citrom leve
• Harissza hozzávalói:
• őrölt koriander
• kömény
• római kömény
• chili
• fokhagyma
1. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, olívaolajjal, himalaya sóval, borssal megszórjuk és nagy lángon sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
2. Utána turmixgépbe tesszük, megszórjuk harisszával (ez egy keleti fűszerkeverék amit otthon is elkészíthetünk.) Ha nem akarunk csípőset, akkor a chili kimaradhat, illetve csak mértékkel használjuk! , és bőven teszünk rá mentalevelet. (A menta, a chilivel valami leírhatatlanul finom ellentétet képez! Ne sajnáld belőle!)
3. Citromlével meglocsoljuk, majd durvára összeturmixoljuk!
4. Tulajdonképpen kész is. Kenyérrel, pirítóssal, mutatóujjal fogyasztva isteni, könnyű nyári kaja!
A májat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, ha van időnk, tejbe áztatjuk. Kevés kacsazsíron megfonnyasztjuk a hagymát, majd rádobjuk a lecsöpögtetett, nagyobb darabokra vágott csi...
Elkészítési idő:A megmosott almákat vékonyra szeleteljük és meglocsoljuk citromlével. Egy edényben feloldjuk a cukrot a vízben, hozzáadjuk a fahéjat és a gyömbért majd felforraljuk. A szirupot hőá...
Elkészítési idő:--A padlizsánt megmossuk( én megpucoltam ), majd szeletekre vágjuk. ---Besózzuk, majd hagyjuk egy darabig állni --. Utána az olajba belekeverjük a fűszereket, és a padlizsán darab...
Elkészítési idő: 30Kimérjük a hozzávalókat. A dagasztáshoz tálas mixert szoktam használni, dagasztókarral. Persze kézzel is dagaszthatunk, így viszont sokkal egyszerűbb és könnyebb. :) A lisztet a tá...
Elkészítési idő: 1 kg