Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sült csirkecombok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
6 db csirke felső comb ( lehet a csirke bármely része)
Kb. 15 dkg liszt
1 mk majoránna
1 mk őrölt bors
1 mk. őrölt pirospaprika
késhegynyi őrölt kömény
3(-4) gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
20 dkg reszelt füstölt sajt
1 mk. szárnyas fűszerkeverék
450 gr tejföl
4-5 ek olaj

Elkészítés:


a csirkecombokat enyhén besózom.

A lisztben elkeverem a pirospaprikát,köményt, borsot,majoránnát, szárnyas fűszerkeveréket.
A csirkecombokat beforgatom a fűszeres lisztben.
Egy tepsit olajjal kikenek.
A tejfölbe reszelem a vörös és fokhagymát,hozzá keverem az olajat is.
Ezt rákenem a csirkecombokra.
A maradék fűszeres liszttel megszórom.
Folyékony Rámával meglocsolom,alufóliával letakarva,200 fokos sütőben 50 percig sütöm.
Fóliát levéve,reszelt sajttal megszórom és pirulásig sütöm,úgy 10 percet.
Petrezselymes burgonyával fogyasztottuk,de tálalhatunk hozzá rizs köretet is

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Spanyolos sült csirkecomb, rizzsel. Ollé!
Spanyolos sült csirkecomb, rizzsel. Ollé!

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy sütésálló mély serpenyőben (a nyele nem lehet műanyag, mert megolvad) vagy bármilyen tűzálló tálban hevítsünk olajat. Tegyük bele a csirkéket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ALAKBARÁT GYÖMBÉRES PAPRIKÁS CSIRKE
ALAKBARÁT GYÖMBÉRES PAPRIKÁS CSIRKE

1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk. 2. A vöröshagymát finomra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát pedig kockára. 3. Egy lábosban felforrósítjuk az olaj...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dubarry csirkemell Sára módra
Dubarry csirkemell Sára módra

A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A hússzeleteket kicsit megütögetjük, majd sózzuk , borsozzuk és beleforgatjuk az egy teáskanál rozsliszt+ papr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Vadas
Vadas

A húst szeletekre vágjuk, klopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A pörcöt kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon a hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk