a piskótához:
15 dkg kókuszreszelék
1 dkg konjac liszt
8 tojás
10 dkg eritrit
8 evőkanál víz
a mázhoz:
10 dkg kókuszolaj
3 dkg eritritol
2 dkg holland kakaó
4 dkg apróra tördelt cukor- és tejmentes étcsokoládé
2 dl kókusztejszín
(esetleg kevés rum)
a hempergetéshez:
10 dkg kókuszreszelék
A kókuszreszeléket kávé darálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljük, összekeverjük a konjac liszttel.
A tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgáját a vízzel kihabosítjuk.
A fehérjéből az eritrittel tejfölnél kicsit sűrűbb habot verünk.
A verést folytatva hozzáadjuk a vizes tojássárgáját, végül habverővel óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszos keveréket (azért habverővel, mert így a kókusz és a konjac nem tud csomós maradni).
25 x 25 centis sütőpapírral bélelt formába töltve, alufóliával letakarva, 175 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva további 20 percig. Kihűtjük.
16 kockára vágjuk (én a széleit szépen levágtam), majd a csokoládéba forgatjuk, pontosabban minden oldalát megkenjük a csokikrémmel, amihez valamennyi hozzávalóját, kis lángon, habverővel kevergetve összeolvasztjuk.
Végül a csokis kockákat kókuszreszelékbe hempergetjük.
4 db lapot sütünk és megtöltjük a lapokat vanília-puncs-vanília
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 közepes nagyságú Idared almát megpucolunk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük kicsit állni hagyjuk és lazán kinyomkodjuk. Nem kell minden levet kiszedni belőle. Teflonsütőben kicsit...
Elkészítési idő: 65-75 perc Nehézség: KönnyűA három összetevőt összemorzsoljuk,tilos gyúrni,morzsát fogunk kapni,kivajazott tepsive szórjuk a kètharmadát,és kézzel lenyomkodjuk szèp simára. Rárakjuk a szószt a tésztára egye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk és az olvasztott vajjal elkeverjük, majd a muffin formába szétnyomkodjuk úgy, hogy vastagabb fala legyen. A tejszínt felforralni, majd beletördelni a csokolád...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű