50 dkg alma 2 db tojás 1 csomag sütőpor 2 evőkanál cukor 1 db vaníliás cukor 25 dkg búzaliszt 1 kiskanál fahéj olaj
2 féle
50 dkg alma
50 dkg liszt
3 ek porcukor
fél cs élesztő
2 tojás
5 dkg olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja
1 ek tejföl
pici só
2 dl tej
Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Bő, forró olajban, fedő alatt sütjük a fánkok alsó felét, majd fedő nélkül a másik felét is pirosra sütjük. Papírtörülközőre vagy itatóspapírra szedjük a megsült fánkokat, hogy az a felesleges olajat felszívhassa. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Minden por alakú hozzávalót (KIVÉVE A CUKROT) keverj össze, majd tedd félre. Másik edényben a lágy vajat keved el alaposan először a cukorral, majd add hozzá a tojást és addig kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA chia magot mérjük ki, majd keverjük el 2 dl tejben. Adjuk hozzá a mézet és az egészet tegyük be a hűtőbe fél órára, majd keverjük bele a kókuszreszeléket. A friss epret pürésíts...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyűlsd video https://www.youtube.com/watch?v=9Vj9u2bivtI
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojásfehérje,cukor habbá verni.Fakanállal beleforgatni a diót,fahéjat. A masszát kétfelé osszuk és sütőpapíros tepsi hátulján süssük meg.Kb.15 perc.Ne szárítsuk ki.Ha kisült húzzu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű