50 dkg alma 2 db tojás 1 csomag sütőpor 2 evőkanál cukor 1 db vaníliás cukor 25 dkg búzaliszt 1 kiskanál fahéj olaj
2 féle
50 dkg alma
50 dkg liszt
3 ek porcukor
fél cs élesztő
2 tojás
5 dkg olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja
1 ek tejföl
pici só
2 dl tej
Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Bő, forró olajban, fedő alatt sütjük a fánkok alsó felét, majd fedő nélkül a másik felét is pirosra sütjük. Papírtörülközőre vagy itatóspapírra szedjük a megsült fánkokat, hogy az a felesleges olajat felszívhassa. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
A kakaós lap Egy tálba beletenni a lisztet, majd hozzáadni a puha vajat (v. zsírt) és elkezdeni összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadni a cukrot, a szódabi...
Elkészítési idő:A vajat a cukorral, a tejjel és a kakaóval gőz fölött felfőzzük. Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 20 × 30 cm-es tepsi aljába nyomk...
Elkészítési idő: 1,5 óraA tésztához a lisztet, porcukrot, darált diót, sót, citrom héját összekeverem egy tálban és kézzel beledolgozom a vajat. Elég lágy lesz a massza,de estétől reggelig hűtőben pihent...
Elkészítési idő: