menu

Családireceptkönyv.hu

Kolozsvári malacoldalas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: kb. 60 dkg bőrös malacoldalas, nagyjából ennyi savanyú káposzta, de lehet több is, 1 nagy fej vöröshagyma, pár szelet húsos füstölt szalonna, néhány karika füstölt kolbász, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika, zsír vagy olaj, só, bor, őrölt köménymag, törött paprika, csombor

Elkészítés:


A húst feldaraboljuk, sózzuk, a forró zsírban vagy olajban mindkét felét hirtelen elősütjük. A hússzeleteket kivesszük, a megmaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel, elkeverjük benne a paradicsompürét, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ezután beletesszük a káposztát és a csomborral, köménymaggal, borssal fűszerezett húsdarabokat. Tetejére helyezzük a paprika és szalonna szeleteket, valamint a paradicsom és kolbász karikákat, majd készre főzzük.

Kolozsvári malacoldalas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lecsós karaj krumplival sütve
Lecsós karaj krumplival sütve

A krumplit felkarikázom és sós vízben félkeményre főzöm, leszűröm. A karajszeleteket kicsit klopfolom, sózom, borsozom, majd kevés zsíron mindkét oldalát 3-3 percig sütöm. A lecs...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ferge Éva
Tejben sült paprikás hússzelet
Tejben sült paprikás hússzelet

• A hússzeleteket kiklopfoljuk és mindkét oldalát sóval, borssal megszórjuk. • Ezután, paprikás lisztbe forgatjuk mindkét oldalát és vékonyan kiolajozott tepsibe, szépen egymás me...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás hagymás tarja házi csalamádéval
Gombás hagymás tarja házi csalamádéval

A húsokat befűszerezem és sorban lerakom a tepsi aljára. A hagymát félfőre vágom a gombát szeletelem Egy nagy tálban összekeverem sóval, borssal a ketchuppal és a mustárral, zúz...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sós sült hús lábosban
Sós sült hús lábosban

Megsózzuk a húst, félre tesszük. Szálasra vágott hagymát elhelyezzük az üres lábasban. Egy másik serpenyőben nem túl kevés olajban megkapatjuk néhány másodpercig a húsok mindkét ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk