Hozzávalók: kb. 60 dkg bőrös malacoldalas, nagyjából ennyi savanyú káposzta, de lehet több is, 1 nagy fej vöröshagyma, pár szelet húsos füstölt szalonna, néhány karika füstölt kolbász, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika, zsír vagy olaj, só, bor, őrölt köménymag, törött paprika, csombor
A húst feldaraboljuk, sózzuk, a forró zsírban vagy olajban mindkét felét hirtelen elősütjük. A hússzeleteket kivesszük, a megmaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel, elkeverjük benne a paradicsompürét, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ezután beletesszük a káposztát és a csomborral, köménymaggal, borssal fűszerezett húsdarabokat. Tetejére helyezzük a paprika és szalonna szeleteket, valamint a paradicsom és kolbász karikákat, majd készre főzzük.
A zsemlét vágd kisebb darabokra, és áztasd be a tejbe. A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát nyomd szét. A vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg. Tedd egy tálba a darált húst,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. 2. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKacsa mellet alaposan letisztítom, jól le mosom, folyó víz alatt, dagadót szintén egészben mosom, majd le csurgatom a húsokról a felesleges vizet, és húsvágó deszkán kis pici darab...
Elkészítési idő: 40-perc Nehézség: Könnyű