350 ml habtejszín
100 g cukormentes étcsokoládé
10 ml folyékony édesítő
1 tk rum aroma
1 cs. habfixáló (nem kötelező)
1 csipet vanília mag (nem kötelező)
80 g diabetikus kakaós omlós keksz (DETKI)
A csoki díszhez:
5 dkg cukormentes étcsokoládé+1 tk olaj
A tejszínt öntsük egy lábasba, szórjuk bele a vaníliát és törjük bele a csokit. Melegítsük addig, amíg a csokoládé teljesen fel nem oldódik. Keverjük el benne az édesítőt és a rum aromát és tegyük félre hűlni. (Ha már szobahőmérsékletű, tegyük be a hűtőbe. Minél hidegebb, annál könnyebb felverni.
Ha már jó hideg, szórjuk bele a habfixálót és verjük habbá. A poharakba morzsoljunk bele 1-1 kekszet, kanalazzunk rá a csoki krémből, majd megint keksz-krém és végül még egy kis keksz. Fogyasztásig tegyük be a hűtőbe.
A díszekhez vízgőz fölött olvasszuk fel az 5 dkg csokoládét egy teáskanál olajjal. Kenjünk belőle 4 csíkot egy sütőpapírra. Nem baj, ha nem szabályos. Sőt! :-D Hűvös helyen hagyjuk dermedni, és tálaláskor szúrjuk a pohárkrémbe.
A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt. 1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de akár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral és a vaníliával összekeverjük és félretesszük. A cukrot az olajjal elkeverjük, hozzáöntjük a bort és apránként elkeverjük a lisztkeverékkel és a a többi ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral (10 gramm), majd az olajat, a tejet is forgassuk bele. A kikevert tojássárgájába szitáljuk bele a lisztet és...
Elkészítési idő: 20 p+1:30 Nehézség: KözepesTörjük össze a túrót, tegyük bele a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet és a sót, dolgozzuk össze a tésztát. Az összegyúrt, kidolgozott tésztát osszuk el három egyenlő részre, majd m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű