½ kg cékla
15 dkg vaj
4 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
csipet só
2 teáskanál sütőpor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
vanília kivonat
15 dkg étcsoki
A céklát alaposan mosd meg és héjastól tedd fel főni. Miután puhára főtt és kihűlt, hámozd meg. A vajat olvaszd fel, majd hagyd kihűlni és a céklával együtt botmixerrel pépesítsd krémesre. A tojásokat a cukorral és vanília kivonattal keverd habosra. Ehhez add hozzá a vajas céklapürét. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral, add hozzá a sót és a kakaóport, majd ez is mehet a masszához. Az étcsokit vágd apró darabokra, vagy reszeld le és ezt is add hozzá a tésztához. Tedd sütőpapírral kibélelt szögletes tepsibe vagy muffin formába. A sütési idő nagyjából 60 perc, 180 fokra előmelegített sütőben.
A tojásokat 15 dkg porcukorral fehéredésig keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát. A tejet a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával felforraljuk, f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Egy másik tálban a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, majd a habhoz adj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekevertem, hűtőbe tettem 1-2 óràra, majd golyókat formáztam és kókuszreszelékbe forgattam. Fogyasztàsig hűtőben tartandó.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű