½ kg cékla
15 dkg vaj
4 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
csipet só
2 teáskanál sütőpor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
vanília kivonat
15 dkg étcsoki
A céklát alaposan mosd meg és héjastól tedd fel főni. Miután puhára főtt és kihűlt, hámozd meg. A vajat olvaszd fel, majd hagyd kihűlni és a céklával együtt botmixerrel pépesítsd krémesre. A tojásokat a cukorral és vanília kivonattal keverd habosra. Ehhez add hozzá a vajas céklapürét. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral, add hozzá a sót és a kakaóport, majd ez is mehet a masszához. Az étcsokit vágd apró darabokra, vagy reszeld le és ezt is add hozzá a tésztához. Tedd sütőpapírral kibélelt szögletes tepsibe vagy muffin formába. A sütési idő nagyjából 60 perc, 180 fokra előmelegített sütőben.
5 tojásfehérjét kemény habbá verünk,majd hozzáadjuk az 5 tojássárgáját,3 ek kakaóport és az édesítőt.Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra kenjük,és megsütjük. 3 dl tejszínt habbá v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA répát megtisztítjuk és lereszeljük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket egy tálban összekeverjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A diót érdemes megpirítani szendvicsgrillen vagy egy serpenyőben, de ha sietsz, ezt ki is hagyhatod. 2. Aprítógépben daráld össze a diót az aszalt szilvával. 3. A vizet és a n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű